DOLAR
32,3882
EURO
35,1467
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Safiye Ekiz ‘den modaya yeni soluk

Muhafazakâr kesimin başarılı tasarımcısı Safiye Ekiz Yeni Markası You's için kolları sıvadı.

Safiye Ekiz ‘den modaya yeni soluk
10.10.2022 19:10
326
A+
A-

Muhafazakâr kesimin başarılı tasarımcısı Safiye Ekiz Yeni Markası You's için kolları sıvadı. Sağlık çalışanları için hazırladığı koleksiyonuyla adından söz ettiren başarılı tasarımcı şimdide Vegan Deri koleksiyonuyla Dünya modasının ilgisini çekti.

 

Vegan deri: Suni veya bitki bazlı malzemelerden yapılmış bir üründür

 

Doğaya canlılara zarar vermeden enerji kaynaklarımızı doğru kullanarak Sürdürülebilir bir moda anlayışı hedefleyen Safiye Ekiz VEGAN deriyle yapmış olduğu koleksiyonun hikayesini anlattı. İnsanı doğayı ve en önemlisi hayvanları korumak için çabalayan ünlü modacı Safiye Ekiz "Tarih öncesi devirlerde yaşayan ilk insanlar doğanın şartlarından korunmak İçin avladıkları hayvanların derilerini kullandılar. 20. yy. yarısından itibaren gerek malzeme çeşitliliği gerek teknik gelişmeler sayesinde güçlü üretim teknikleri ortaya çıkmıştı. Bu üretim teknikleri doğaya ve hayvanlara zarar vermeyen ekolojik, sürdürülebilir alternatifler sunmakta. Bu tekniklerin en başında gelişen teknolojiyle birlikte VEGAN deri diyebiliriz. Hayvanlardan elde edilen derinin yerine doğaya, canlılara zarar vermemek adına sürdürebilir bir moda anlayışına girdim. Artık dünyamız için dolaplarda VEGAN deriye yer açmak zorundayız" dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı