DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Salt’ın iklim değişikliğine odaklanan “Bu son şansımız mı?” gösterimleri 8-30 Aralık’ta Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da ve saltonline’da.

Salt’ın, iklim değişikliğinin ekosistem ve biyoçeşitlilik üzerindeki etkilerine dikkat çekmeyi amaçlayan gösterim programı Bu son şansımız mı?, Garanti BBVA desteğiyle 8-30 Aralık tarihlerinde Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da ve saltonline’da izleyiciyle buluşuyor.

Salt’ın iklim değişikliğine odaklanan “Bu son şansımız mı?” gösterimleri 8-30 Aralık’ta Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da ve saltonline’da.
28.11.2022 16:30
232
A+
A-

Salt’ın, iklim değişikliğinin ekosistem ve biyoçeşitlilik üzerindeki etkilerine dikkat çekmeyi amaçlayan gösterim programı Bu son şansımız mı?, Garanti BBVA desteğiyle 8-30 Aralık tarihlerinde Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da ve saltonline’da izleyiciyle buluşuyor. Yunanistan’dan Kanada ve Peru’ya uzanan belgesel filmleri bir araya getiren seçki, toprağı odağına alıyor ve değişen ekolojik koşullara uyum bağlamında tarım ve gıda sistemlerini irdeliyor.

 

Salt tarafından 2015 yılında, Paris Anlaşması’nın onaylandığı 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP21) paralelinde başlatılan Bu son şansımız mı?, sekizinci yılında Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’nı (COP27) takiben gerçekleştiriliyor. Programın odağını, dünyanın dört bir yanında değişen iklime uyum sağlamaya çalışan topluluklar için önem kazanan geleneksel tarım yöntemlerinden gıda ekosistemlerine, toprağa dair güncel meseleler oluşturuyor. Seçkide yer alan filmler Güney Amerika’nın And Dağları bölgesinde geleneksel tarım yöntemleriyle toprağın koruyuculuğunu üstlenen beş kadının; Yunanistan’ın küçük bir köyünde endüstriyel tarıma karşı sıra dışı bir mücadeleye girişen iki kuzenin ve bambaşka bir coğrafyada, Kuzey Atlas Okyanusu’ndaki küçük bir adada deniz çöplerinin peşine düşen bir doğa savunucusunun izini sürüyor. 

 

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz gösterimler, 8-11 Aralık tarihlerinde Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilecek. Gösterimlerin ardından tüm filmler saltonline üzerinden birer hafta süreyle çevrimiçi olarak da izlenebilecek. Yalnızca Türkiye’den erişime açık olan filmler, orijinal dilinde Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı