DOLAR
32,5864
EURO
34,8068
ALTIN
2.504,97
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Samsung, Galaxy kullanıcılarını Küresel Amaçlar'ı ileriye taşıma konusunda motive ediyor

Samsung Global Goals uygulamasının yeni özelliği olan “Donation Leaderboard” (Bağış Liderliği Puan Tablosu) sayesinde Galaxy kullanıcıları,  arkadaşlarını ve aile üyelerini de Küresel Amaçlar’a destek olmaya davet edebilecek.

Samsung, Galaxy kullanıcılarını Küresel Amaçlar'ı ileriye taşıma konusunda motive ediyor
26.04.2023 12:30
161
A+
A-

Samsung Global Goals uygulamasının yeni özelliği olan “Donation Leaderboard” (Bağış Liderliği Puan Tablosu) sayesinde Galaxy kullanıcıları,  arkadaşlarını ve aile üyelerini de Küresel Amaçlar’a destek olmaya davet edebilecek. Kullanıcılar, Küresel Amaçlar için sağladıkları bağışları görüntüleyerek, dünyanın her yerinden kullanıcılarla bu konuda rekabet edebilecek. Samsung, uygulamaya eklenen bu yeni özellikle birlikte BM’nin belirlediği Küresel Amaçlar’a yapılan katkı ve bağış miktarını artırmayı hedefliyor. 

Samsung Electronics, 2019 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile iş birliği yaparak Samsung Global Goals (SGG) uygulamasını geliştirdi. SGG uygulamasıyla Galaxy topluluğu doğrudan Küresel Amaçlar’a bağış yapabiliyor ve uygulamanın ekran koruyucu seçeneklerini kullanarak reklam gelirlerini artırabiliyor. Aynı zamanda Galaxy kullanıcıları uygulama içindeki reklamları izleyerek fona katkı yapabiliyor. SGG uygulaması kullanıcılara Küresel Amaçlar hakkında daha fazla bilgi edinme olanağı sunuyor. 

Bağış yapan kişiler hem kendi bağışlarını hem de diğer bağışları görüntüleyebilecek

Uygulamaya gelen yeni özellik Donation Leaderboard (Bağış Liderliği Puan Tablosu) ile birlikte Samsung, Galaxy kullanıcılarına Küresel Amaçlar’a katkı sağlamanın yeni olanaklarını da sunmaya başladı. Bağışlarla ilgili bir puanlama sistemi getiren Donation Leaderboard sayesinde kullanıcılar hem Küresel Amaçlar’a bağış yapma hem de bağışlarının durumunu izleme olanağı bulacak. Ayrıca her kullanıcı kendi arkadaşlarını, aile üyelerini ve diğer Galaxy kullanıcılarını katkı sunmaya davet edebilecek. 

Samsung Global Goals uygulamasının ‘Bağış Yap’ sekmesinin altında bulunan Donation Leaderboard sekmesi, kullanıcılara her Küresel Amaca ne kadar bağış sağladıklarını gösteriyor. Kullanıcılar ayrıca hem kendi ülkelerinden hem de dünyadan diğer kullanıcıların sağladığı bağışlara göre kendi sıralamalarını görebiliyor. Uygulama içinde bağış geçmişine daha fazla görünürlük kazandıran Samsung, bu şekilde Galaxy kullanıcılarını daha yüksek sıralama elde etme konusunda motive etmeyi amaçlıyor. Tüm bunların da aslında Küresel Amaçlar’ın ileriye taşınmasına hizmet etmesi hedefleniyor 

Global Goals uygulaması ile bugüne kadar 10 milyon dolarlık bağış toplandı

Samsung Global Goals uygulaması, Galaxy topluluğuna Küresel Amaçlar’ı desteklemek için birlikte hareket etme olanağı sunuyor. Yalnızca birkaç ay önce uygulama üzerinden yeni bir bağış eşiğine ulaşıldı ve uygulama üzerinden bugüne kadar toplam 10 milyon dolarlık bağış toplandı. Bu bağışlar, UNDP’nin Küresel Amaçlar’ın gerçekleşmesini sağlamak için daha kararlı adımlar atabilmesine ve süreci hızlandırabilmesine yardımcı olacak. Samsung, Donation Leaderboard özelliğiyle sunulan eğlenceli ve etkileşimli katkı sunma olanağının bu ivmeyi devam ettireceğini öngörüyor. Bu şekilde Galaxy kullanıcıları bu özellikle en anlamlı buldukları Amaca daha fazla katkı sunabilecek. Galaxy kullanıcılarının bugüne kadar en fazla bağış yaptığı Amaçlar ise Açlığa Son (Amaç 2), Yoksulluğa Son (Amaç 1) ve Temiz Su ve Sanitasyon (Amaç 6) oldu. 

2015 yılında ortaya konan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, diğer adıyla Küresel Amaçlar, dünya liderlerinin 2030 yılına kadar ulaşılması için mutabık kaldığı, 17 amaçtan oluşuyor. Bu amaçlar, iklim değişikliğinin durdurulması, eşitsizliklerle mücadele, yoksulluğun sona erdirilmesi ve acil çözüm gerektiren diğer küresel sorunlara çare bulunmasına yönelik güçlü bir çabayı ortaya koyuyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı