DOLAR
32,5981
EURO
34,8100
ALTIN
2.509,08
BIST
9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Samsung ses sistemleri pazar payı bakımından 9 yıldır dünyanın zirvesinde

Samsung’un soundbar alanında pazar payı bakımından dünya liderliği, bağımsız pazar araştırma şirketi FutureSource Consulting tarafından yayımlanan raporla bir kez daha tescillendi.

Samsung ses sistemleri pazar payı bakımından 9 yıldır dünyanın zirvesinde
19.04.2023 13:50
167
A+
A-

Samsung’un soundbar alanında pazar payı bakımından dünya liderliği, bağımsız pazar araştırma şirketi FutureSource Consulting tarafından yayımlanan raporla bir kez daha tescillendi. Rapora göre 2022 yılında yüzde 20’nin üzerinde pazar payı eden Samsung, böylelikle 9 yıldır üst üste dünya genelindeki soundbar pazarının zirvesine yerleşmiş oldu. 

Samsung Electronics Co. Ltd. (“Samsung”), bağımsız pazar araştırması şirketi FutureSource Consulting tarafından 28 Şubat 2023 tarihinde yayımlanan rapora göre pazar payı bakımından dünya soundbar pazarının bir kez daha lideri olarak gösterildi. FutureSource Consulting tarafından yayımlanan rapora göre, Samsung’un küresel soundbar pazar payı yüzde 20,2 oldu. 2022 yılında küresel soundbar sektörü genelindeki toplam satış hacminin yüzde 18,4’ü Samsung’a ait. Bu veriler ışığındaki rapora göre Samsung, pazar payı bakımından 9 yıl üst üste küresel soundbar pazarının zirvesinde yer aldı.  

Samsung ses sistemlerinin farkı

Premium Q serisinin de dâhil olduğu Samsung ses sistemleri; güçlü, sürükleyici ve gerçeğe en yakın ses kalitesini sunmak üzere titiz bir uzmanlıkla tasarlandı. Samsung marka ses sistemleri aynı zamanda şık ve modern tasarımıyla TV’lerle uyum sağlıyor. Özellikle SpaceFit Sound gibi özellikleriyle kullanıcılardan ve ürün yorumculardan tam not alan Samsung ses sistemleri, özel olarak geliştirilmiş ses deneyimiyle kullanıldığı mekânın akustiğine uygun ses ayarlarını sunabiliyor. 

Samsung ses sistemleri, sektörün önde gelen kurumlarından da takdir topladı

Samsung marka ses sistemleri daha önce sektör uzmanları ve sektörel yorumculardan da övgüler almıştı. AVForums, Samsung’un HW-Q990B soundbar ürünlerini 2022 yılında ‘Sınıfının En İyisi’ ödülüne layık görürken, Newsweek dergisi ise HW-S800B soundbar’ların ‘kompakt yapısına rağmen etkileyici ve mekânı dolduran bir ses sunduğu’ değerlendirmesinde bulunmuştu. Bu yıl Samsung, soundbar ürünlerini kullanıcıların ve evde sinema tutkunlarının gönlünü fethetmek için geliştirdiği çarpıcı sinematik ses kalitesi ve premium ses özellikleriyle daha da ileri taşıyor.

Samsung’un HW-Q990C model soundbar’ları, markanın amiral gemisi Q Serisi ses sistemleri arasında yer alıyor. Etkileyici 11.1.4-kanallı kurulumu ve Dolby Atmos ses özelliği ile dikkat çeken seri, Samsung ürünleri arasında en gerçekçi ses deneyimini sunuyor. En yeni ‘Q-Symphony 3.0’ özelliği, ses kanallarını ve ses unsurlarını analiz edip işleyerek, hem TV hem de soundbar üzerinden senkronize bir dinleme deneyimi sunuyor. Ayrıca SpaceFit Sound Pro özelliğiyle bulunduğu mekânın akustik özelliklerine uyum sağlayacak şekilde ses ayarı yapabiliyor. Game Mode Pro özelliğiyse sesi, oyun türüne göre optimize ederek oyun oynarken sesleri çok daha gerçekçi bir biçimde sunuyor. 

Samsung Electronics Görsel Ekran Birimi Başkan Yardımcısı Cheolgi Kim, konuyla ilgili değerlendirmesinde “Samsung olarak müşterilerimize, onların sürekli değişen ihtiyaçlarını karşılayabilen sektör öncüsü ev ve eğlence deneyimi vadediyoruz. Samsung marka ses sistemleri, Samsung TV’lerle mükemmel bir uyum yakalıyor. Böylece, sinematik ses kalitesinin, akıllı ses ve daha iyi bağlantı özellikleri ile gerçekçi ve sürükleyici dinleme deneyimini yaşatıyor.”

FutureSource’a göre dünya soundbar pazarı geçtiğimiz üç yılda yüzde 5,7’lik bir büyüme sergiledi. Pazarın 2022’deki toplam satışları 23,16 milyon adet olarak kaydedilirken, 2025 yılında bu rakamın 26 milyona ulaşması bekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı