DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Schneider Electric ve AVEVA, Veri ve Yazılım Odaklı Endüstriyel Otomasyon ve Enerji Çözümlerini Tanıttı

Schneider Electric ve AVEVA, enerji, veri ve yazılımın gücünü birleştirerek dünyanın dört bir yanında mükemmel sistemler ve sürdürülebilir operasyonlar yaratıyor.

Schneider Electric ve AVEVA, Veri ve Yazılım Odaklı Endüstriyel Otomasyon ve Enerji Çözümlerini Tanıttı
28.12.2022 14:40
277
A+
A-
  • Schneider Electric ve AVEVA, enerji, veri ve yazılımın gücünü birleştirerek dünyanın dört bir yanında mükemmel sistemler ve sürdürülebilir operasyonlar yaratıyor.
  • Bu alandaki deneyimi ve teknolojiyi Türkiye’nin dijitalleşme, otomasyon ve sürdürülebilirlik alanındaki dönüşümünün hizmetine sunmaya odaklanan Schneider Electric bu kapsamda özel bir etkinlik düzenledi.
  • Gerçekleştirilen buluşmada 300’e yakın farklı sektörden üst düzey temsilciler, yeni nesil teknolojileri deneyimleme ve işlerine olan etkilerini gözlemleme fırsatı buldular.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, AVEVA’nın mühendislik ve endüstriyel yazılımlar alanında küresel çapta öncü çözümlerini tanıtmak üzere özel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Enerji, veri ve yazılımın gücünü birleştirerek müşterilerine mükemmel çözümler sunma hedefiyle yol alan Schneider Electric ve AVEVA, Türkiye’de 300’e yakın farklı sektörden üst düzey yöneticiler ve uzmanların katıldığı etkinlikte, uçtan uca yazılım çözümlerine dair bir deneyim ve paylaşım alanı sundu.

Bu etkinlikle hedeflerinin iş ortakları ve müşterilerini, Türkiye’deki dijitalleşme, otomasyon ve sürdürülebilirlik odaklı dönüşüme hizmet edecek teknoloji ve çözümlerle buluşturmak olduğuna değinen Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon Genel Müdür Yardımcısı Kerem Barlak; “Schneider Electric olarak müşterilerimizin net sıfır dünyaya geçişlerini desteklemek üzere, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon makro trendleri doğrultusunda enerji, otomasyon ve yazılım için tamamlayıcı ürünler tasarlıyor ve geliştiriyoruz. Mevcut ekonomik ve jeopolitik koşullar ve devam eden enerji krizi ile birlikte müşterilerimizin bu çözümlere olan ihtiyacının hızla arttığının bilincindeyiz. Bu doğrultuda Schneider Electric çatısı altında hizmet sunan ve Schneider Electric Türkiye olarak satış yetkilerini aldığımız AVEVA çözümleri ile Türkiye’de dijital dönüşüme sunduğumuz katkıyı daha da derinleştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz tanıtım etkinliğinde, müşterilerimiz sunduğumuz teknolojiler ve hizmetlerle işlerini uçtan uca nasıl dönüştürebileceklerini ve böylece elde edebilecekleri ekonomik ve çevresel etkiyi deneyimlediler. Farklı sektörlerden başarı hikayeleri ve örneklerle deneyim paylaşımı sağlanırken, demo alanında bulunan sektörlerine özel yazılımları, Yapay Zeka ve AR teknolojileriyle bire bir canlı olarak deneyimleyerek yakından tanıma fırsatı elde ettiler. Bu buluşma Türkiye’nin bu alandaki gelişim potansiyelini de bir kez daha gözler önüne serdi. Hep birlikte ülkemizin dönüşümüne hız, verimlilik ve güvenilirlik katacağımıza inancımız tam” dedi.

Schneider Electric ve AVEVA’dan benzersiz çözümler, etkili sonuçlar

Schneider Electric ve AVEVA, enerji ve süreç verilerini bir araya getirerek ve bir dizi özel endüstriyel yazılımla zenginleştirilmiş benzersiz bir kurumsal veri merkezi oluşturarak müşterilerine sunduğu değeri en yüksek seviyeye çıkarmaya odaklanıyor. Böylece müşterilerinin operasyonları için bütünsel bir dijitalleşme çözümü sunuyor ve enerji, karbon ve kaynak yoğunluğunu azaltan iyileştirmeleri bir araya getirerek, verimlilik ve sürdürülebilirlik yolculuklarına hız katıyor. 

Bu kapsamda Schneider Electric ve AVEVA’nın ürün ve çözümleri, birleşik süreç ve enerji verimliliği, tek bir veri merkezinden yönetim, yakınsama süreci, kapsamlı enerji verileri ve kurumsal Metaverse araç kutusu gibi yeniliklerle mükemmel bir müşteri deneyimine olanak sunuyor. Ayrıca basitleştirilmiş ve koordineli Agnostik Yazılım, operasyonel esneklik ve basitleştirme, Ar-Ge’de daha yakın iş birliği yoluyla daha fazla teknoloji yakınsaması ve koordineli pazara giriş ile işletmelerde büyümeyi hızlandırıyor. 

Endüstriyel otomasyon alanında dünya lideri agnostik yazılım

2018 yılından bu yana Schneider Electric’in Endüstriyel Yazılımı’nın AVEVA’nın mühendislik yazılımıyla birlikte sağladığı katkıyla birlikte, mühendislik ve operasyonlar açısından endüstriyel yazılımda dünya lideri çözümler geliştirildi. 2021’de AVEVA, endüstriyel müşteriler için önde gelen veri toplama ve yapılandırma platformu olan OSIsoft’u satın alarak kapasitesini artırdı. 

Aynı zamanda AVEVA, uçtan uca endüstriyel dijital ikiz çözümü ile tasarımdan başlayarak işletme ve bakım optimizasyon süreçleri de dahil olmak üzere IT- OT entegrasyonu ile bütüncül bir çözüm sağlıyor. AVEVA ürün paketinde yer alan çoklu uygulamalar, Simülasyon, Mühendislik ve Tasarım, Varlık Bilgi Yönetimi, 3D Varlık Görselleştirme, Kurumsal Varlık Yönetimi, Birleşik Tedarik Zinciri, Sistem Platformu ve Üretim Yürütme Sistemi, Fabrika SCADA, Üretim Yönetimi, Öngörücü Analitik ve PI sistemi dahil olmak üzere pazar referansları olarak öne çıkıyor.

AVEVA Connect bulut platformuna dayalı tek bir Endüstriyel Bulut kullanıcı deneyimi sayesinde AVEVA Flex abonelik programı aracılığıyla uygulamalara erişen müşteriler, daha düşük bir Toplam Sahip Olma Maliyetiyle AVEVA ürünlerine istedikleri miktarda ve istedikleri oranda esnek erişimin anahtarını sunuyor. 

2022 yılının ilk yarısında AVEVA, Schneider Electric’in agnostik yazılım gelirinin yaklaşık %60’ını oluşturdu. 

Yaşam döngüsü boyunca hizmet eden sürdürülebilir çözümler 

Son yıllardaki güçlü yatırımlarıyla Schneider Electric, müşterilerinin işletmelerini dijitalleştirmeleri ve tam dijital ikizini oluşturmaları için stratejik çözümler geliştirerek daha fazla verimlilik ve tasarruf sağlıyor. Schneider Electric’in müşterilerinin enerji ve otomasyon sistemlerini sorunsuz bir şekilde uçtan uca bağlı hale getirmesini ve operasyonel verimliliği artırmasını sağlayan bu çalışmalarının temelinde IoT özellikli, tak-çalıştır, açık bir mimari ve platform olan EcoStruxure yer alıyor. Schneider Electric’in bağlı ürünler, uç kontrol, agnostik yazılım ve saha hizmetlerinden oluşan dijital yelpazesi, gelirlerinin yaklaşık %50’sini oluşturuyor ve bu oranı 2025 yılına kadar gelirlerin yaklaşık %60’ına çıkarma hedefi bulunuyor. 

EcoStruxure’ın yanı sıra Schneider Electric AVEVA’nın sahip olduğu Süreç ve Verilere odaklanan ve IGE+XAO, ALPI, ETAP ve RIB Yazılımları dahil olmak üzere güçlü çözümleriyle lider bir agnostik yazılım portföyüne sahip. Tüm bunlarla birlikte Grup, hem Endüstriyel Otomasyon hem de Enerji Yönetimi kapsamında öncü bir agnostik yazılım ürünleri paketi sunuyor.  

Bu kapsamlı veri ve uygulama portföyü, Schneider Electric müşterilerinin tesislerinin endüstriyel dijital ikizini ve enerji dijital ikizini birleştirerek İşletme Metaverse’lerini oluşturmalarını sağlıyor. Bunun için AVEVA, müşterilerin tüm verilerini (varlıklar, operasyonlar, enerji ve karbon) bağlamaya dayalı, endüstri için optimize edilmiş tek bir veri merkezine entegre etmelerine olanak tanıyan açık ve agnostik bir veri platformu oluşturdu. Bu veri merkezi, şirketlerin operasyonlarını uçtan uca kontrol edebilmelerine ve yazılımları entegre etmelerine, kendi uygulamalarını geliştirmelerine, kendi yapay zekalarını çalıştırmalarına veya AVEVA’nın hazır uygulama portföyünü kurmalarına olanak tanıyor. 

Schneider Electric’in yazılım portföyü, müşterilerin kurumsal verilerini süreç, güç ve yapı alanlarında birleştirmelerine ve varlıklarının yaşam döngüsü boyunca veriye dayalı bilgiler sağlamasına olanak tanıyor. Böylece enerji güvenliği, güvenilirliği ve sürdürülebilir operasyonlar alanında öncü gelişmeler sağlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı