DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Selçuklu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Üstad Necip Fazıl Kısakürek vefatının 40. yıldönümünde çeşitli etkinlikler ile anılıyor

Fikir, edebiyat ve aksiyon hayatımızın son yüzyılda yaşamış en önemli isimlerinden biri olan Üstad Necip Fazıl Kısakürek vefatının 40.

Selçuklu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Üstad Necip Fazıl Kısakürek vefatının 40. yıldönümünde çeşitli etkinlikler ile anılıyor
24.05.2023 17:40
235
A+
A-

Fikir, edebiyat ve aksiyon hayatımızın son yüzyılda yaşamış en önemli isimlerinden biri olan Üstad Necip Fazıl Kısakürek vefatının 40. yıldönümünde çeşitli etkinlikler ile anılıyor.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek vefatının 40. yıldönümünde Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Mektebi paydaşlığında düzenlenen “Anadolu Mektebi Vefatının 40. Yılında Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı” ile anılıyor.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde açılış paneli ile başlayan program 4 gün boyunca dolu dolu sürecek. Türkiye’nin 13 farklı şehrinden yazar, öğretmen ve öğrencinin buluşacağı programda Necip Fazıl’ın hayatını ve eserlerini konu alan paneller, konferanslar, fotoğraf sergisi, konser, şiir dinletisi ve yazar buluşmalarının yanı sıra şehir-kültür gezisi yapılacak.

Necip Fazıl Anma etkinliği açılış paneline AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in yanı sıra Konya Valisi Vahdettin Özkan, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Düz’ün yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış programında yapılan konuşmalarda Üstad Necip Fazıl’ın  fikir, sanat ve aksiyon hayatında oynadığı önemli role dikkat çekildi.

Konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelin ardından, Prof. Dr. Turan Karataş ile Prof. Dr. İbrahim Kavaz değerlendirme konuşması yaptı.

Programın sonunda protokol üyeleri tarafından panelist öğrencilere plaket ve hediye takdimi yapıldı.  

Anma programı kapsamında Selçuklu Kongre Merkezi’nde Sanatçı Uğur Işılak tarafından Necip Fazıl’ın bestelenmiş şiirlerinin seslendirileceği bir konser gerçekleştirilecek.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı