DOLAR
32,4253
EURO
34,4712
ALTIN
2.489,78
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Serdar Avcı & Seren Ay Çetin D-Smart Ekranlarında Yayınlanan Haftanın Konuğu Programına Konuk Oldular

Profesyonel boksta tarih yazan ve WBC Silver Gold kemerini kazanan ilk Türk olan Seren Ay Çetin ile WBC international kemer sahibi ve aynı zamanda hem boksörler yetiştiren hem de WBC’nin tanıdığı Profesyonel Boks Federasyonu’nun kuran Serdar Avcı, D Smart’ta yeni hedeflerini açıkladılar.

Serdar Avcı & Seren Ay Çetin D-Smart Ekranlarında Yayınlanan Haftanın Konuğu Programına Konuk Oldular
26.04.2023 17:20
242
A+
A-

Profesyonel boksta tarih yazan ve WBC Silver Gold kemerini kazanan ilk Türk olan Seren Ay Çetin ile WBC international kemer sahibi ve aynı zamanda hem boksörler yetiştiren hem de WBC’nin tanıdığı Profesyonel Boks Federasyonu’nun kuran Serdar Avcı, D Smart’ta yeni hedeflerini açıkladılar.

Serdar Avcı ile Seren Ay Çetin, D Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu Programında Demirören Haber Ajansı Spor Müdürü Uğur Demirkırdı’nın sorularını yanıtladı. 30 Nisan Pazar günü Sancaktepe Mustafa Öncel Spor Kompleksi’nde düzenlenecek boks gecesi, 18.00’den itibaren Spor Smart ekranlarından canlı yayınlanacak. Hem WBC Silver unvanını korumak, hem de WBC World Final kemeri Eliminatör şampiyonluğu için maça çıkacak Kadıköy Boks Kulübü sporcusu Seren Ay Çetin, 3 Avrupa ve 1 dünya şampiyonluğu bulunan İspanyol Maria Del Carmen Romero Molina ile mücadele edecek.

Türk boksör Arda Avcı ise aynı gün kariyerinde 23 galibiyet, 3 mağlubiyet yaşayan Endonezyalı boksör Defriyanto Palulu ile WBC Asya şampiyonluk maçına çıkacak.

SERDAR AVCI: TÜRK TARİHİNDE KİMSENİN ALAMADIĞI BİR UNVAN

Seren Ay Çetin’in antrenörlüğünü yapan WBC Silver Assian ve WBC International şampiyonu Türk boksör Serdar Avcı, bu ayki maçını düzenlenecek büyük organizasyon için erteleme kararı aldığını dile getirdi. Serdar Avcı, “Seren Ay’ın maçı bu zamana kadar Türk tarihinde kimsenin alamadığı bir unvan. Bugün WBC’nin Silver unvanını alan hiçbir sporcumuz olmadı. Profesyonel boks federasyonu olsa da olmasa da Seren Ay bu unvanı alacaktı zaten. Seren Ay, yabancı ülke federasyonu ve hakemleriyle ringe çıktı. Gecenin ana maçı Seren Ay Çetin. Bu en büyük unvan çünkü. Aynı zamanda alt maçlarda gençlik dünya şampiyonluğu karşılaşması olacak. Arda Avcı, Endonezyalı çok önemli rakibiyle oynayacak. Taycan Yıldırım Almanya’dan gelecek. Kazakistanlı ve Meksikalı boksörlerin maçı var” dedi.

“TÜRKİYE’DE WBC ONAYLI KOMİSYONUMUZ KURULDU”

Uzun yıllar ülkemizde federasyon olmadığına vurgu yapan Serdar Avcı, “Bazı bağlantılarımızı yurt dışında kullanarak ülkemizde federasyonu kurduk. Profesyonel Boks Federasyonu, dünyanın her yerinde şirkettir. Bakanlığa bağlı bir amatör federasyon gibi değil de dünya çapında kabul edilen bir şirket. Çok uğraştık bunu başarabilmek için. Türkiye’de komisyonumuz kuruldu WBC onaylı. Artık profesyonel boks sporcusu lisansı çıkarmak isteyen herkes ülkemizde rahatlıkla çıkarabiliyor. Lisanslar dünyanın her yerinde geçerli. Geçen gün Kanada’da Nadir İnal, Türk lisansı ile maça çıktı. Bizler de aynı şekilde” diye konuştu.

“WBC DEPREME KAYITSIZ KALMADI”

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından WBC’nin kayıtsız kalmadığını dile getiren Serdar Avcı, “WBC yönetimine teşekkür ediyorum. Depremin olduğu zandan bu yana her zaman yanımızda oldular. Yaptıkları bağıştan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Çok alakadar oldular her zaman paylaşımlar da yapıyorlar. Acımızı paylaşmaları bizlere motive oldu” şeklinde konuştu.

“BİZİM ZAMANIMIZDA TÜRKİYE’DE BÖYLE İMKANLAR YOKTU”

Uzun dönem milli takımda görev aldığını kaydeden Serdar Avcı, “Bir çok milli maça çıktım. Bizim zamanımızda Türkiye’de böyle imkanlar yoktu.  O yüzden benden önceki rahmetli Sinan Şamil Sam, Selçuk Aydın ve daha birçok isim bir yerlere dağıldı. Şimdi burada kalıp antrenmanlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SANCAKTEPE BELEDİYESİ BÜYÜK GECENİN ANA SPONSORLUĞUNU ÜSTLENDİ”

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’ye ve boksör Emre Karaçeper’e teşekkür eden Serdar Avcı, “Başkanımız spora ve sporcuya oldukça değer veriyor. Organizasyonda üzerlerine düşenin fazlasını yaptılar. Bu büyük gecenin ana sponsorluğunu üstlendiler. En baştan beri söylüyoruz elde edilecek bilet gelirleri de deprem bölgesine bağışlanacak, herkesi buraya davet ediyoruz. Şu ana kadar biletler satışlarında yoğunluk var” şeklinde konuştu.

“BOKSÖRÜN GEÇMİŞTE AMATÖRDE DERECESİ VARSA BİRÇOK KİŞİ YATIRIM YAPIYOR”

Serdar Avcı, sporcuların amatörden profesyonel boksa geçmeleri için kendi ülkesinde şampiyonluk yaşaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Milli takıma girip olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında mücadele edip ülkesini başarıyla temsil etmesi gerekir ki bir menajer gelip onunla anlaşıp profesyonele geçmesini sağlasın. Çünkü bu boksörün geçmişte amatörde derecesi varsa birçok kişi yatırım yapıyor. Direkt profesyonelden de başlayabilir dünya yıldırı olanlar da var. Fakat kendilerine sponsor bulmaları gerekiyor. ‘Ben bugün Serdar Avcı olarak iyi bir puanlı boksör olarak, profesyonelde puanı olmayan biriyle karşılaştığım zaman maçı kazanırsam puanım düşer’. Çünkü daha önce maç yapmamış ve kariyeri olmayan bir boksör. O beni yenerse mükemmel bir puan kazanır ve bütün unvanların sahibi olur. Amatörde derecesi olmayan boksör kendine de inanıyorsa hayallerinin peşinden koşmak istiyorsa antrenman yapıp sponsor ayarlaması gerekiyor.”

SERAN AY ÇETİN: UNVANIMI KORUYACAĞIM

WBC Silver Gold kemeri kazanarak tarihe geçen ve şimdi ise WBC altın kemerini hedef alarak bunu başaran ilk Türk olmayı hedefleyen Seren Ay Çetin ise , “Henüz yolun başındayım. Çünkü silver bizim için birinci adımdı pazar günü unvanımı koruyacağım. Bu maçtan sonra rakibim ve ben de dünya şampiyonasında unvan maçına zorunlu rakip olarak çıkacağız. Ülkemiz için çok önemli. Profesyonel boks pek yaygın değil ve dünya şampiyonluğu elde eden yok. Deneyen çok da isim olmadı. Ben kendimi en yakın olarak görüyorum. Geçemeyeceğim bir rakip de değil benim için. Buna yeterli olduğumuzu düşünüyorum. Dünya şampiyonluğuna oynamak istiyorum ülkemizin de bir açığı bu” dedi.

“RAKİBİMİN KARİYERİNE ÇOK SAYGI DUYUYORUM”

Seren Ay Çetin, 3 Avrupa ve 1 dünya şampiyonluğu bulunan İspanyol Maria Del Carmen Romero Molina ile mücadele edeceğini ifade ederek, “UBO şampiyonluğunu 2 kere korudu. Kariyerine çok saygı duyuyorum. Kimin daha iyi olduğunu pazar günü herkesin huzurunda göreceğiz. Ben daha iyiyim, iddialı bir isimim. Çok çalışıyoruz, doğru kişi ile çalışıyorum” diye konuştu.

“BOKS HAYATIMA ÖZGÜVEN KATTI”

Seren Ay Çetin,  ilk kemer maçına 10 raund üzerinden çıktığını ancak mücadelenin o kadar sürmediğini belirtti. Seren Ay, çıktığı 10 maçtan galibiyet aldığını bunların 7’sinin ise nakavt ile sonuçlandığını kaydetti. Uzun zamandır boks yaptığını dile getiren Seren Ay, “Hayatıma özgüven kattı. Çok saygı görüyorum, hocalarım da beni çok destekliyor. Onlardan takdir almak ve örnek gösterilmek çok gurur verici bir duygu. Başarılarımla ön planda olmak ben çok gururlandırıyor. Hayatımdan götürdüğü bir şey de yok aslında” diye konuştu.

“MAÇTAN SONRA BİZİM RUTİNİMİZ KEBAPÇIYA GİTMEK”

Müsabakalar öncesi yoğun bir tempoya girdiği için sevdiği yemeklerden uzak kaldığını belirten Seren Ay Çetin, “Patates kızartması, makarna, börek maç döneminde daha fazla aklıma geliyor. Maçtan sonra bizim rutinimiz kebapçıya gitmek. Yine kebap yemeye gideceğim” dedi.

“RAKİBE YÖNELİK HAZIRLANIYORUZ”

Antrenörü Serdar Avcı ile rakibe yönelik hazırlıklar yaptıklarını dile getiren Seren Ay, “Rakibin kuvvetli olması teknik olması en iyi vurduğu yumruklara göre bir taktik gerçekleştiririz. Bu maçta da nakavt istiyorum. Savunmalara biraz daha dikkatli olmam gerekiyor. Sağ kroşesine dikkat etmem gerekiyor rakibimin. Birkaç yumruk kombinasyonu var bunları gerçekleştirebilirsem üstünlükle maçı kazanabilirim. Bu zamana kadar nakavt olmamış edebilirsem beni unutamaz. Antrenörüm bu kızı nakavt etmemiz yüksek derse ben ona göre hazırlanıyorum. Antrenörümün dediklerine göre maç sırasında hareket ediyorum O kadar ses içinde antrenörümün sesini tanıyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE PROFESYONEL BOKSA YETERİNCE DESTEK YOK”

Seren Ay Çetin, Türkiye’de profesyonel boksa yeterince destek olmadığını belirterek, “Destek olsa daha güzel olabilirdi bizim açımızdan. Destek olmamasına da hak veriyorum profesyonel boks yaygın değil. Oynayacağımız gecede yüzde 60 Türk sporcu oluşturuyor. Bu şekilde balarılar geldikçe markalar profesyonel boksu tanıyacaklar. Dünyada çok önemli bir yere sahip salında ama bizi ülkemizde bu konuda geride kalmışlık var. Yaygınlaşacağı zamanın bu kemerin unvan maçının Muhammed Ali’nin Mike Tyson’un şampiyonluk yaşadığı ringde oynadığım zaman ülkemin bu konuda daha duyarlı olacağına inanıyorum. Desteğini esirgemeyen bir kişi var hayatımızda o da Ayçin Özsakabaşı. Kendisi aynı zamanda menajerimiz. En büyük destekçim de antrenörüm. Kendisinin üzerine düşen birçok sorumluluk var. Hem benim antrenörlüğümü yapıyor hem de kendi antrenmanlarına hazırlanıyor. Uzun bir aradan sonra boksa geri döndü. Benim hayatımda sadece boks var ama antrenörüm büyük işler yapıyor” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı