DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sivas Belediyesi 10 Bin Adet Su Tasarruf Aparatı Dağıttı

Su israfını önlemek adına Sivas Belediyesi tarafından şehir genelinde dağıtılan 10 bin adet tasarruf aparatı için 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde tanıtım programı düzenlendi.

Sivas Belediyesi 10 Bin Adet Su Tasarruf Aparatı Dağıttı
31.10.2022 15:00
241
A+
A-

Su israfını önlemek adına Sivas Belediyesi tarafından şehir genelinde dağıtılan 10 bin adet tasarruf aparatı için 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde tanıtım programı düzenlendi.

 

Doğal kaynakların korunması ve bilinçli tüketim konusuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen program, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kadı Burhaneddin Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe; Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, DSİ Bölge Müdürü Zafer Aslan, Kredi Yurtlar Kurumu personeli ve üniversite öğrencileri katıldı.

 

Sivas Belediyesiyle ortak çalışma içerisinde güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, “Dünya tasarruf gününde gençlerimizi ve KYK çalışanlarımızı bilgilendirmek adına bir aradayız. Sivas genelinde 7 yurdumuz ile 15 bin öğrencimizi misafir ediyoruz. Bu anlamda suyun da bir hayli fazla tüketildiği kurumlarımızda su tasarrufuna dikkat çekmek, suyumuzun sınırsız olmadığına vurgu yapmak için Başkanımız Hilmi Bilgin’in de katılımıyla su tasarruf aparatlarımızın montajını yapacağız. Yurtlarımızın tamamına su tasarruf aparatlarımızı taktık. Başkanımız Hilmi Bilgin ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Şehirdeki su sıkıntısına dikkat çeken Başkan Bilgin ise "Suyumuzu korumak için tüm çabamızı gösteriyoruz ama burada önemli olan israf etmemek. Bu amaçla dağıttığımız aparatlar en az 30 oranda tasarruf sağlıyor." dedi.

 

Tasarruf kültürü oluşturmak adına çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Bilgin, "Her şey sınırsız olmadığı gibi su da sınırsız değil. Ama ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olduğu için su kaynaklarını sınırsız zannediyoruz. Sivas'ta aslında bu noktada su kıtlığı çeken illerimizden bir tanesi… Şehrimizde de bir su sıkıntısıyla karşı karşıyayız." diye konuştu.

 

Bilgin, şehri susuz bırakmama adına ilgili kurumlarla çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak şunları kaydetti; "DSİ Bölge Müdürlüğü ile büyük bir projeyi hızla yürütüyoruz. Pusat-Özen Barajı'ndan Sivas 4 Eylül Barajı'na su getirecek projenin ihalesi yapıldı. İnşaat faaliyetleri tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen başladı ve devam ediyor. Sivas'ı susuz bırakmama adına inşallah projenin ilk etabını tamamlayacağız. Üzerimize düşeni yapıyoruz, hiçbir mazerete, hiçbir bahaneye sığınmadan bu noktada yapmamız gereken çalışmayı tamamlamak bizim görevimiz. Ama hemşehrilerimize de düşen bir görev var, suyu tasarruflu kullanmak, israf etmemek." dedi.

 

Belediye olarak su tasarruf aparatı dağıtımına başladıklarını ve aparatın ciddi manada tasarruf sağladığını aktaran Bilgin, aparat dağıtımına devam edeceklerini söyledi.

 

Konuşmaların ardından yurttaki lavabolara tasarruf aparatı takıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı