DOLAR
32,3759
EURO
35,0031
ALTIN
2.326,03
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Sokak Canları Korunaklı Yuvalara Kavuştu

Marmara Bölgesi'nin en donanımlı barınaklarından birine sahip olan İnegöl Belediyesi, sadece masada değil sahada da sokak canlılarının yanında olmaya devam ediyor.

Sokak Canları Korunaklı Yuvalara Kavuştu
18.10.2022 17:00
308
A+
A-

Marmara Bölgesi'nin en donanımlı barınaklarından birine sahip olan İnegöl Belediyesi, sadece masada değil sahada da sokak canlılarının yanında olmaya devam ediyor. İnegöl Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarının daha korunaklı bir yaşam sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla Kurşunlu Mahallesinde yeni yaşam alanları oluşturdu.

 

 "Her hayvan Allah'ın eseridir ve insanoğluna emanettir" diyerek sokak canlıları için çalışmalar yapan İnegöl Belediyesi, yaklaşan kış ayı öncesinde sokak hayvanlarına doğal korunaklı yuvalar oluşturmaya devam ediyor. Daha önce de şehrin farklı noktalarında doğal yaşam alanları oluşturan İnegöl Belediyesi, bu kez de Kurşunlu Mahallesi'ne 10 adet toprak obruk, 3 adet kulübe ve 1 adet büyük beslenme noktası kazandırdı. Oluşturulan doğal yaşam alanları Hayvansever vatandaşlarla birlikte ziyaret edilerek alana su ve mama bırakıldı. İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla, gün geçtikte şehrin farklı noktalarında artmaya devam edecek.

 

GECE GÜNDÜZ MÜDAHALE

Öte yandan sahipsiz sokak hayvanları için mücadele eden İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi güçlendirdiği ekibi ile gece ve gündüz olmak üzere gelen taleplere anında müdahale etmeye devam ediyor.

 

BİR KAP SU VE BİR KAP MAMA SİZDEN OLSUN

İnegöl Belediyesi vatandaşlara çağrıda bulunarak sokaktaki can dostları için evlerinin önüne bir kap su ve bir kap mama koyarak bu sürece katkıda bulunmalarının önemli olacağını yineledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı