DOLAR
32,3159
EURO
35,1191
ALTIN
2.296,14
BIST
9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Spor Basınının Duayen İsmi Orhan Ayhan D Smart’a konuk oldu

EFSANEVİ SPOR YORUMCUSU, BOKS MAÇLARININ UNUTULMAZ SESİ ORHAN AYHAN, D-SMART EKRANLARINDA YAYINLANAN “BOL’CA FUTBOL” PROGRAMINA KONUK OLDU   “Türkiye ve Türkler dünyada bir olaydır.

Spor Basınının Duayen İsmi Orhan Ayhan D Smart’a konuk oldu
31.10.2022 16:10
96.605
A+
A-

EFSANEVİ SPOR YORUMCUSU, BOKS MAÇLARININ UNUTULMAZ SESİ ORHAN AYHAN, D-SMART EKRANLARINDA YAYINLANAN “BOL’CA FUTBOL” PROGRAMINA KONUK OLDU

 

“Türkiye ve Türkler dünyada bir olaydır.”

Göç etmeler başlamadan önce Orta Asya’da top oynanıyordu. Kuzu derisinin içine samanları dolduruyorlardı ve dikiyorlardı. İsmini de “tepük” koymuşlardı. Demek ki bu “tepük” ilk olarak bizim tarafımızdan oynanmaya başlanmış.

 

Rahmetli Halit Kıvanç 1958’de Amerika’dan gelirken Pele ile uçakta röportaj yapmıştır. Ben 1971 yılında tanışmıştım. Pele ile ilk röportajı yapan Halit Kıvanç ağabeydir.

 

Babam Vefa’da kulüp başkanıydı. Ben de Vefa’da boks şubesi kurdum. 3 tane yeni başlamış adam vardı, o zamanın antrenörüne bunları İstanbul Şampiyonası’na hazırlayacaksın dedim. 3’ü de İstanbul Şampiyonu oldu ve sonradan da Milli oldular. Boks bende böyle bir hastalık.

 

Muhammed Ali, Frank Sinatra’yı kapısından kovduktan 15 dakika sonra karşısına geçtim ve röportaj yaptım.

 

23 Ocak 2023 tarihinde 60. yılımı dolduruyorum. 4 yıl önce rahmetli olan bir adam vardı onun yerini almış olacağım ve sporda dünyada ekranda en uzun süre kalma rekorunu kırmış olacağım ve rekorlar kitabına adımı yazdıracağım.

 

Okulda bütün öğretmenler derste kitapları bana okuturlardı. Günümüzde bu mesleği yapan meslektaşlarıma çok kitap ve gazete okumalarını tavsiye ediyorum.

 

Metin Oktay ile bambaşka bir dostluğumuz vardı. Düğüne falan gitmezdi içine kapanık bir çocuktu, ancak benim düğünümde başroldeydi. Kendinden önce daima diğerlerini düşünen bir adamdı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı