DOLAR
32,3696
EURO
34,9488
ALTIN
2.325,48
BIST
9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

TEGV, 23 Nisan'ı ülkenin dört bir yanında çocuklarla kutladı

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çocuklarımızın temel eğitimine katkı sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yurdun dört bir yanında çocukların katılımıyla kutladı.

TEGV, 23 Nisan'ı ülkenin dört bir yanında çocuklarla kutladı
02.05.2023 15:00
196
A+
A-

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çocuklarımızın temel eğitimine katkı sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yurdun dört bir yanında çocukların katılımıyla kutladı. 

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar için deprem bölgelerinde ve diğer illerde çalışmalarını sürdüren TEGV, “23 Nisan kutlamaları çocukların ‘normal’i’ ve zor zamanlarda çocukların hayatlarını normalleştirmek görevimiz” diyerek 23 Nisan coşkusuyla bu yılda çeşitli etkinlikler düzenledi.

Temel eğitim seviyesindeki çocukların çağdaş eğitim imkanları ile buluşmasını sağlayan, Atatürkçü ve Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı nesillerin yetişmesi için nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, ülkenin dört bir yanında çocukların katılımıyla kutladı. Tüm yurdu derin üzüntüye boğan depremlerin ardından Ateşböcekleri ile deprem bölgesine giderek depremden etkilenen çocuklar için destek çalışmaları yürüten TEGV, 25-30 Nisan tarihleri arasında ülke genelindeki tüm etkinlik noktalarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlama etkinlikleri düzenledi. 

Çadırlarda ve konteyner kentlerde 23 Nisan kutlandı

TEGV, deprem bölgesinde geçici yaşam alanlarında hayatına devam eden, başka bölgelere göç eden ve uyum sağlamaya çalışan, Türkiye’nin her yerinde eğitimlerini sürdüren çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu desteği ve umudu sağlamak üzere 23 Nisan’ı her zamanki önem ve anlamıyla tüm yurtta kutladı. Yerel yönetimler, AFAD ve Millî Eğitim Bakanlığı gibi kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket eden TEGV, okul bahçelerinde, öğrenim birimlerinde, çadırlarda ve konteyner kentlerde gerçekleştirdiği kutlamalarla çocukların her bayram olduğu gibi bu yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da çocukluklarını doyasıya yaşamaları için etkinlikler düzenledi. 

Alanlar rengarenk süslendi, balonlar dağıtıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, TEGV etkinlik noktaları ve diğer şenlik alanları gönüllülerin de desteğiyle çocuklar için bayraklarla donatılıp, süslendi. Sanat, taş boyama, ebru atölyesi ve yüz boyama, oyun/yarış parkurları gibi istasyonlar kuruldu. Uçurtmalar ve balonlarla gökyüzünü rengarenk yapan çocuklar ‘Hayat Bayram Olsa’ ve TEGV’le El Ele şarkısı eşliğinde dans ve performans gösterileri yaparak eğlendiler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı