DOLAR
32,3675
EURO
35,0041
ALTIN
2.323,31
BIST
9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

'Temiz Çevre, Temiz Doğa, Daha Temiz Aliağa' Resim Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Temiz Çevre, Temiz Doğa, Daha Temiz Aliağa’ resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler Aliağa Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törende ödüllerine kavuştu.

'Temiz Çevre, Temiz Doğa, Daha Temiz Aliağa' Resim Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu
07.06.2023 20:30
138
A+
A-

Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Temiz Çevre, Temiz Doğa, Daha Temiz Aliağa’ resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler Aliağa Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törende ödüllerine kavuştu.

Aliağa’da ilk ve ortaokullar arasında gerçekleştirilen yarışmada ilkokul kategorisinde; Petrokimya İlkokulu’ndan Ece Dinç birinci; Cumhuriyet İlkokulu’ndan Bahar Yıldız ikinci; Fatih İlkokulu’ndan Yağmur Koç üçüncü oldu. Ortaokullar kategorisinde ise Petrokimya Ortaokulu’ndan Asya Baydar birinci; Mehmet Saka Ortaokulu’ndan Elif Yağmur Göçgüner ikinci; Uğur Okulları Ortaokulu’ndan Musa Özdemir üçüncü oldu. Birinciler tablet, ikinciler akıllı saat, üçüncüler satranç takımı ile ödüllendirilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere sırt çantası hediye edildi. Öğretmen, öğrenci ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde yarışmaya gönderilen tüm eserler de sergilenerek katılımcıların beğenisine sunuldu.

Özel eğitim sınıfları arasında ise Şehit Bülent Kula Ortaokulu’ndan Murat Evren birinci, Şehitkemal Ortaokulu’ndan Zeynep Gülçimen ikinci, Şehitkemal Ortaokulu’ndan Esmanur Doğan üçüncü, Şehit Murat Coşkun Ortaokulu’ndan Ali Hakan Adar dördüncü, Şehit Murat Coşkun Ortaokulu’ndan Yağmur Öztürk beşinci oldu.      

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz takdim etti.

“Hepimizin Gayesi Çocuklarımıza Güzel Bir Gelecek Bırakabilmek”
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün Aliağa’da kurumlar tarafından iş birliği içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bu yıl konsept plastik atıkların geleceği tehdit etmesi. Dünyada yaklaşık 400 milyon ton plastik atık meydana geliyor. Bunların yüzde 50’si tek kullanımlık plastikler. 400 milyon ton plastik atığının sadece yüzde 10’u geri dönüştürülebiliyorken geri kalan kısmı geleceği tehdit ediyor. Hepimizin gayesi çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakabilmek. Bu nedenle çevre haftasında farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız da çevre bilinci edinerek çevreye sahip çıkan, örnek davranış ve etkinlikler gerçekleştiriyor. Bugün burada sergilenen birbirinden güzel ve değerli resimleri kitaplaştırarak, tüm okullara dağıtılmasını ve gelecek nesillere örnek olmasını sağlayacağız. Resim yarışmasına destek veren tüm kurumlarımıza, çocuklarımıza ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.    

Tüm insanların temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ise, “Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak için çevre bilincinde olması son derece önemlidir. Okullar arası yapılan resim yarışmaları çocuklarımızın çevre bilincine sahip olmasına katkı sağlıyor. İnanıyorum ki çocuklar dünyayı değiştirecek. Bu güzel eserler için çaba sarf eden tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı