DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

TEMSA, yeni nesil araçlarıyla Altın Koza’yı Elektriklendirdi

29.

TEMSA, yeni nesil araçlarıyla  Altın Koza’yı Elektriklendirdi
17.09.2022 13:10
301
A+
A-

29. Adana Altın Koza Film Festivali’nin ulaşım sponsorluğunu üstlenen TEMSA, elektrikli araçlarıyla festivalin marka değerine katkıda bulunurken, sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

 

TEMSA, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali’nin ulaşım sponsorluğunu üstlendi. Sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarıyla, dünyada hızla yaygınlaşan elektrikli araçların Türkiye’de ve yurt dışında öncülüğünü yapan TEMSA tarafından organizasyon ekibine tahsis edilen MD9 ElectriCITY ve TS 45E model araçlar, sanatçıların ve gazetecilerin ulaşımları için kullanıldı. 

 

TEMSA’nın elektrikli ürün gamında yer alan en küçük araç olan MD9 ElectriCITY, TEMSA tarihinde yurt dışına ihraç edilen ilk elektrikli model olma unvanına sahip. Söz konusu araçlar bugün İsveç ve Litvanya’da aktif olarak kullanılırken, organizasyon komitesine tahsis edilen diğer bir araç olan TS 45E ise Kuzey Amerika pazarı için özel olarak geliştirildi. Silikon Vadisi’nde iki yıl süren testleri başarıyla tamamlayan aracın lansmanı geçtiğimiz aylarda ABD’de gerçekleştirilmişti.

 

“BU DESTEK, ADANAMIZ İÇİN DUYDUĞUMUZ ORTAK SEVGİNİN BİR GÖSTERGESİ”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA Ar-Ge ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Caner Sevginer, TEMSA olarak Adana Altın Koza Film Festivali’nin destekçileri arasında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederken, “Bu iş birliği aslında ülkemiz ve Adanamız için duyduğumuz ortak sevginin de bir göstergesi. Adana’da ürettiği araçlarını ve Türk teknolojisini dünyanın 70’e yakın ülkesine ihraç eden bir şirket olarak; uluslararası düzeyde kabul görmüş, bir anlamda Adana’nın küresel arenada kültür elçiliğine soyunmuş bu kıymetli organizasyona, yeni nesil araçlarımızla değer katmak istedik. Umuyoruz ki sürdürülebilir geleceğe hizmet eden elektrikli araçlarımız, bu organizasyonun amacına, Adanamızın kalkınmasına bir nebze de olsa ışık tutar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı