DOLAR
32,4968
EURO
34,8110
ALTIN
2.489,39
BIST
9.543,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

TOKEN2049’da kripto paralar için hava iyimserdi

Kripto para piyasaları geliştikçe ekosistemi içerisine alan etkinlikler de düzenlenmeye devam ediyor.

TOKEN2049’da kripto paralar için hava iyimserdi
20.10.2022 12:40
255
A+
A-

Kripto para piyasaları geliştikçe ekosistemi içerisine alan etkinlikler de düzenlenmeye devam ediyor. Bu etkinlikler bir süredir pandemiden dolayı online düzenleniyordu. Ancak son olarak Singapur’da gerçekleşen TOKEN2049 ile fiziki etkinlikler de kaldığı yerden devam ediyor. TOKEN2049’a katılan kripto para borsası OKX’in Türkiye İş Geliştirme ve Partnerlik Yöneticisi Şerif Ali Enes Yolcu etkinliğe dair izlenimlerini aktarıyor.

 

Kripto paralar insan hayatında her geçen gün daha fazla yer ediniyor. Artan popülarite ve yatırımcı sayısıyla birlikte kripto ekosistemi de gelişimine hızlı bir şekilde devam ediyor. Her yıl Singapur ve Londra'da düzenlenen ve küresel kripto ekosistemindeki karar vericilerin fikir alışverişinde bulunmak, ağ oluşturmak ve sektörü şekillendirmek için bağlantı kurduğu önde gelen Web3 etkinliklerinden biri olan TOKEN2049 gibi etkinlikler de ekosistem için büyük önem taşıyor. TOKEN2049 girişimciler, kurumlar, endüstri çalışanları, yatırımcılar ve kripto ve blok zinciri endüstrisine büyük ilgi duyanlar için küresel çapta bir etkileşim ortamı sağlıyor. Uzun bir aradan sonra fiziki olarak Singapur’da düzenlenen TOKEN2049’a katılan global kripto para borsası OKX’in Türkiye İş Geliştirme ve Partnerlik Yöneticisi Şerif Ali Enes Yolcu, etkinliğe ilişkin izlenimlerini paylaşıyor.

 

Singapur'daki TOKEN2049’da hava piyasalara rağmen iyimserdi

Bu yıl Singapur'da düzenlenen TOKEN2049, Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana yüz yüze düzenlenen ilk büyük çaplı etkinlikti. Binlerce insanı çeken bu etkinliğe katılanlar, kripto para piyasasında hüküm süren kasvetli ortama rağmen bariz endişe belirtileri göstermiyordu.

 

Geçen yıl pandemi nedeniyle fiziksel olarak gerçekleşemeyen etkinlik sonrası insanların ilgisi bu sene gerçekten çok yoğundu. Mayıs ayında Terra-Luna stablecoin projesinin 40 milyar dolarlık çöküşünün başlattığı ve sonrasında küresel ekonomideki daha geniş türbülans ile de ciddi derecede sarsılan kripto piyasasının yaşadığı kripto kışı bu sene birçok konuşmacının gündeminde başı çekiyordu. 

 

TOKEN2049’un açılış oturumu “Küresel Makro Belirsizlik: Kripto Anlatısı” başlığını taşıyordu. Ancak binlerce kişinin katıldığı etkinliğe katılanlar, hakim olan kasvetin ortasında bariz bir endişe belirtisi göstermiyordu. Bunun yanı sıra etkinlikte, ilk günden itibaren kripto para birimlerindeki düşüşün neden bu kadar kötü olmadığı gibi konuları kapsayan oturumlarla ileriye dönük, iyimser yaklaşımlar konuşuldu. Stablecoin'lerin yükselişi, kripto para birimi endüstrisinin toplu kabulü nasıl yönlendirebileceği ve Crypto Winter tarafından sunulan fırsatlar konuşmalardan elde edilen başlıca çıktılardı.

 

Konuşmacılar ne söyledi?

Dijital varlık miktar firması LedgerPrime'da Portföy Yöneticisi olan Zaheer Ebtikar, kripto para birimlerinin çok likit varlıklar olduğu için, tipik diğer varlık piyasalarındaki hareketlerin habercisi olduğunu ve kripto para birimi değerlerinin pozitif bölgeye hisse senetlerinden önce dönmesini beklediğini söyledi.

 

Pantera Capital'in kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Dan Morehead ise blockchain'in orta ve uzun vadede güçlü bir şekilde konumlandığını söyleyerek konferanstaki diğer konuşmacılarla benzer düşünceleri dile getirdi. Morehead konuşmasının devamında “10 yılda üç büyük ayı piyasasından geçtim ve itiraf etmeliyim ki ilk birkaç gün gerçekten terliyordum. Çünkü blok zincirin işe yarayıp yaramayacağını bilmiyordum. Bu döngü tamamen farklı. Temeller çok güçlü. Zaten blockchaini halihazırda kullanan 200 milyon insan var. Bu teknolojiye ulaşmak için ihtiyacınız olan tek şey bir akıllı telefon ve buna sahip olan 4 milyar insan var. Bu yüzden sadece üç veya dört yıl içinde bir milyar insanın blockchain kullanacağını düşünüyorum.” dedi.

 

Terra'da bir yatırımcı olan ve projenin çöküşünden sonra ilk halka açık konuşmalarından birini yapan Galaxy Investment Partners CEO'su Mike Novogratz, kripto para piyasalarında görülen düşüşler konusunda iyimserdi. “Enflasyon tarafından ezilen S&P 500 yüzde 10 düşerken, Bitcoin yalnızca yüzde 5 düştü” diyen Novogratz, Bitcoin'in euro, sterlin ve Meksika pesosusun da dahil olduğu bir dizi para biriminden yaklaşık yüzde 20 daha iyi performans gösterdiğini ve piyasa koşulları istikrara kavuştuğu anda harekete geçeceğini de sözlerine ekledi.

 

TOKEN2049'daki konuşmacılar, yüksek enflasyonlu ekonomilerin kendi para birimlerinin değerindeki erozyona karşı korunmalarına izin verdikleri için kripto para birimlerinden ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin’ler konusunda iyimserdi. Bu durum Türkiye gibi yüksek enflasyon yaşayan bir ülke için de dikkat çekici bir husustu.

 

OKX Global Pazarlama Müdürü Haider ile F1 takımı McLaren’ın pilotu Daniel Riccardio’nun konuştuğu panelde ise Formula1 ve kriptonun yarattığı sinerjiye değinildi. İki sektörde de sıkı şekilde öğrenme ve hazırlık süreci olduğundan ve bunun başarının anahtarı olduğundan bahsedildi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı