DOLAR
32,5981
EURO
34,8100
ALTIN
2.509,08
BIST
9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Trafik Eğitim Parkında yoğun mesai

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkında 3 farklı yaş grubuna 2 farklı trafik eğitimi veriliyor   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı olarak haziran ayında faaliyete başlayan, Marmara Bölgesinin en büyük Trafik Eğitim Parkında 3 farklı yaş grubuna eğitimlerini sürdürüyor.

Trafik Eğitim Parkında yoğun mesai
14.10.2022 11:20
324
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkında 3 farklı yaş grubuna 2 farklı trafik eğitimi veriliyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı olarak haziran ayında faaliyete başlayan, Marmara Bölgesinin en büyük Trafik Eğitim Parkında 3 farklı yaş grubuna eğitimlerini sürdürüyor. Teorik Eğitim ve Parkur Eğitimi olarak 2 farklı eğitim alan öğrenciler, eğitim sonunda sertifika alarak trafik gönüllüsü olmaya hak kazanıyor.

 

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Marmara Bölgesinin en büyük Trafik Eğitim Parkını haziran ayında hizmete aldı. Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Trafik Eğitim Parkı, diğer kamu kurumlarının eğitim ihtiyaçlarına cevap veriyor.

 

2 FARKLI EĞİTİM

12 ilçeden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel ve resmi okullar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi E-Belediye sekmesinden elektronik olarak Trafik Eğitim Parkından eğitim randevusu talebi oluşturulabiliyor. Randevu verilen okulların Trafik Eğitim Parkına ulaşımını da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sağlıyor. Teorik Eğitim ve Parkur Eğitimi olarak 2 farklı eğitim alan öğrenciler, program sonunda sertifika alarak trafik gönüllüsü olmaya hak kazanıyor.

 

2100 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Okulların açıldığı eylül ayı itibariyle eğitim faaliyetleri yoğunlaşan Trafik Eğitim Parkında, sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 5 seans eğitim veriliyor. Trafik Eğitim Parkı açıldığı günden bu yana 2 bin 100 öğrenciye trafik eğitimi verdi.

 

TRAFİKO

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi trafikte bilinçli bir nesil yetiştirmek için Trafik Eğitim Parkının dışında ‘Trafiko’ oyununu tasarladı. Çocukların trafik eğitimini alması ve eğlenceli vakit geçirmesi için tasarlanan oyun App Store’ ve ‘Play Store’ dan indirilebiliyor. Oyun başlangıcında eğitim parkuru, eğitimler, oyunlar ve değerlendirme sekmesi bulunuyor. ‘Trafiko’ çocuklara farklı birçok etkinlik sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı