DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Troya Forum Çanakkale’de Yoğun İlgi Gördü

Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) organizasyonunda  4-5 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen Troya Forum, iş dünyasını bir araya getirdi.

Troya Forum Çanakkale’de Yoğun İlgi Gördü
07.11.2022 19:00
289
A+
A-

Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) organizasyonunda
 4-5 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen Troya Forum, iş dünyasını bir araya getirdi.  

 

25 yılı aşan tecrübesi ve çağdaş vizyonu ile Çanakkale için önemli projeler gerçekleştiren ÇASİAD’ın organizasyonu Troya Forum, 4-5 Kasım 2022 tarihinde Çanakkale Hilton Otel’de gerçekleşti. Foruma katılan konuşmacıların oturumları oldukça ilgi ile izlendi. ÇASİAD, Troya Forum ile Çanakkale’nin gelişimi için önemli bir adım atarak, anlamlı bir etkinliğe imza attı.

 

Forum’un ilk gününde, açılış konuşmalarından sonra “Çanakkale Vizyon Tasarım Projesi Çerçevesinde Yerel, Ulusal ve Küresel Eğilimlerin Analizi” konusu işlendi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kasımoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mefule Fındıkçı Erdoğan Çanakkale iş hayatı ile ilgili olarak yapılan araştırma sonuçlarını paylaştılar.

 

Sonrasında tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın, “Değerler ve Etik Ticaret” konusu üzerinde yaptığı sohbet, Çanakkale iş dünyası ve diğer misafirler tarafından yakından takip edildi. 

 

Forumun ikinci günündeki ilk oturumda T24 Yazarı Murat Sabuncu’nun moderatörlüğünde araştırmacı yazar Bekir Ağırdır “Türkiye ve Dünya Sosyolojik Olarak Nasıl Bir Dönüşümde? Halkın, İş İnsanının, Siyasetin Değişen Parametreleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

 

“Yeni Tarım Düzeninde Kendine Yetebilen Türkiye” konulu forumda moderatör T24 Yazarı Murat Sabuncu, konuşmacı ise Dünya Gazetesi Tarım Yazarı, Ali Ekber Yıldırım oldu. Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım,” Gıdada milliyetçiliğin ön plana çıktığını gördük” sözleriyle pandemi döneminde gıdanın hayatımızdaki öneminin ne kadar değerli olduğunu anlaşıldığını da vurguladı. Birçok konuşmacının yer aldığı panelde Türkiye’de kuraklık sorunu ve Çanakkale’nin sorunları tartışıldı.

 

Öğleden sonraki ilk oturumda Çanakkale’nin önde gelen iş insanlarından Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Pera ESG Danışmanlık Kurucu Ortağı Bülent Görer moderatörlüğünde ailesinin girişimcilik hikayesini ve vizyonunu misafirlerle paylaştı. 

 

Hemen ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kasımoğlu moderatörlüğünde, Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen şirketlerinin doğuşu ve gelişimi ile ilgili bir sunum yaptı ve tecrübelerinin katılımcılarla paylaştı.

 

Forum’un son oturumunda ise Çanakkale’nin “Sürdürebilir Kültür Turizmi Potansiyeli” konusunda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi  

 

Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, turizmci Armağan Aydeğer’in moderatörlüğünde konu hakkındaki görüşlerini sundular.

 

İki günlük forumda, Çanakkale Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Barosu Başkanı Av. Hande Keskin, ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ve Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen ile birlikte birçok iş insanı da dinleyici olarak yer aldı.

 

ÇASİAD 30. Yıl Gala Gecesi Hilton Oteli’nde gerçekleşti

Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) üyeleri, derneğin 30. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir araya geldi. 

 

Gala gecesine Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İstanbul Ticaret Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Nazım Ekren, Prof. Dr. Murat Kasım Oğlu, Dr. Mefule Fındıkçı Erdoğan ve ÇASİAD üyeleri katıldı. 

 

Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran’ın konuşmasında “Çeyrek asrı aşkın, başarılarla dolu mazimize emsalsiz katkılar veren, başta kurucumuz rahmetli Tuğrul Aksoy olmak üzere, tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımı sunuyorum” dedi. Sözlerine devam eden Başaran, bir arada olmanın gücüyle ve 30 yıllık tecrübesi ile ÇASİAD’ın, her zaman çağın gerekliliklerine uygun projeler gerçekleştirme ve Çanakkale iş dünyası için vizyon geliştirme çabası içinde olduğunu vurguladı. Başaran sözlerini “ÇASİAD olarak, Çanakkale’nin, Türkiye’nin yükselen yıldızı olma yoluna katkı sağlamak adına, uzun bir çalışmanın ardından Troya Forum etkinliğimizi başarıyla tamamladık. Troya Forum’u gelenekselleştirmek ve ÇASİAD’ın önemli bir markası haline getirmek azmindeyiz. Bu çalışmada destek veren bütün üyelerimize ve kurumlara bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

 

Ardından Vali İlhami Aktaş, ÇASİAD’da 30 yılını dolduran İş İnsanlarına plaketlerini taktim etti. Vali Aktaş; Türkiye’nin ve Çanakkale’nin ekonomik gelişimine istihdam sağlayan ve büyümesinde büyük payı olan tüm iş insanlarına ayrıca teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı