DOLAR
32,3640
EURO
34,9634
ALTIN
2.324,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

TSKB’nin Aktif Büyüklüğü Yılın Üçüncü Çeyreğinde 108,3 Milyar TL’ye Ulaştı

TSKB, 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

TSKB’nin Aktif Büyüklüğü Yılın Üçüncü Çeyreğinde 108,3 Milyar TL’ye Ulaştı
01.11.2022 19:40
311
A+
A-

TSKB, 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın konsolide olmayan finansal tablolarına göre, toplam aktif büyüklüğü 108,3 milyar TL’ye, toplam kredi portföyü ise 75,5 milyar TL seviyesine ulaştı. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, yaptığı değerlendirmede, “2022 yılının ilk dokuz aylık döneminde sürdürülebilir üretim ve kalkınma için somut değer üretmeye devam ettik. Sürdürülebilirlik temalı yatırımların finansmanının yanı sıra yatırım bankacılığı ve danışmanlık hizmetlerimizle müşterilerimize yenilikçi ve alternatif çözümler sunmayı sürdürdük” diye konuştu.

 

TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş), 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. TSKB’nin toplam aktif büyüklüğü 2022 yılının ilk dokuz ayında, yüzde 29 artışla 108,3 milyar TL’ye ulaştı. Aktifler içerisinde 70’lik paya sahip kredi portföyü ise aynı dönemde yüzde 18 büyüme kaydederek 75,5 milyar TL oldu. Bankanın özvarlık büyüklüğü aynı dönemde yüzde 39 artışla 9,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, dokuz aylık net dönem karı 2,6 milyar TL oldu. TSKB böylelikle, yılın üçüncü çeyreğini yüzde 42,5 seviyelerinde özkaynak karlılık oranı ile tamamladı. 

 

“TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç: Yılın üçüncü çeyreğinde de beklentilerimizle uyumlu, güçlü performansımızı sürdürdük”

TSKB’nin 2022 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, “TSKB olarak sürdürülebilir ve kapsayıcı bankacılık vizyonumuzla, ülkemizin ekonomik, çevresel ve sosyal gelişimini desteklemeyi, reel sektörün yeşil dönüşümü için katma değer yaratmayı sürdürüyoruz. Yılın üçüncü çeyreğinde de beklentilerimiz ile uyumlu, güçlü bir finansal performans sergiledik. Bankamızın toplam aktif büyüklüğü 108,3 milyar TL’ye ulaşırken, reel ekonomiye doğrudan katkımızı işaret eden toplam kredi portföyümüz de aktif toplamımızdan yüzde 70 pay alarak 75,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Sağlıklı aktif kalitemizi temkinli bir yaklaşımla daha da kuvvetlendirdik. Sürdürülebilirlik temalı yatırımların finansmanının yanı sıra yatırım bankacılığı ve danışmanlık hizmetleri ile müşterilerimize yenilikçi ve alternatif çözümler sunmayı sürdürdük” diye konuştu

 

“2022’yi finansal ve finansal olmayan hedeflerimizle uyumlu, başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum”

Yatırım bankacılığı faaliyetlerinin artan katkısıyla ücret ve komisyon gelirleri ile iştirak gelirlerinin yıllık bazda yüzde 100’ün üzerinde artış ile karlılıklarını desteklediğini ifade eden Bilgiç, şöyle devam etti: “İnanıyorum ki 2022’yi finansal ve finansal olmayan hedeflerimizle uyumlu, başarılı bir şekilde kapatacağız. Kurumsal Bankacılık, Yatırım Bankacılığı ve Danışmanlık hizmetlerimizin tümünde paydaşlarımızla ortak değer yaratmayı ve ülkemizin sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümesini desteklemeyi çok önemsiyoruz. Bugün tüm bankacılık modelimizi sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık ilkeleriyle uçtan uca entegre etmeyi başarmış bir kurum olarak, yeni ürün ve projeler geliştirerek olumlu etkilerimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, Ekim ayında Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi tarafından kurulan Net-Sıfır Bankacılık Birliği’nin imzacısı olduk. Bu imzayla beraber, kredi ve yatırım portföyümüzü 2050 yılına kadar sıfır emisyon hedefleriyle uyumlu hale getirmeyi taahhüt ediyoruz.” 

 

 “TSKB’nin sürdürülebilir gelecek için ürettiği çözümler uluslararası arenada karşılık buluyor”

TSKB’nin yılın üçüncü çeyreğinde The Global Economics Awards 2022’de, ‘Bankacılıkta Türkiye’nin En İyi Sürdürülebilirlik Uygulamaları’ ödülüne, ARC Awards’ın ‘Geleneksel olmayan Entegre Faaliyet Raporları’ kategorisinde onur ödülüne,  Brandon Hall Group tarafından düzenlenen Excellence Awards’da  ise yetenek yönetimi ve eğitim alanında iki farklı ödüle layık görüldüğünün altını çizen Bilgiç: “Sürdürülebilir bir gelecek için ürettiğimiz çözümlerin uluslararası arenada karşılık bulmasının gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Müşterilerimiz, fon sağlayıcılarımız, çalışma arkadaşlarımız ve tüm iş ortaklarımızla beraber yarattığımız ortak etkiyi büyütmeye, ülkemizin kalkınması yönünde kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı