DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

TTI İzmir Fuarı 35 bin 502 ziyaretçiyi ağırladı

Fuarcılığın başkenti ve yıllardır düzenlenen turizm fuarı ile sektörün gelecek vizyonunu belirleyen İzmir, geçtiğimiz hafta 16.

TTI İzmir Fuarı 35 bin 502 ziyaretçiyi ağırladı
15.12.2022 20:30
301
A+
A-

Fuarcılığın başkenti ve yıllardır düzenlenen turizm fuarı ile sektörün gelecek vizyonunu belirleyen İzmir, geçtiğimiz hafta 16. kez TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. TTI İzmir, katılımcılardan büyük ilgi görürken üç gün boyunca, 102 ülkeden 959’u yabancı ve Türkiye’nin 62 ilinden 34 bin 543’ü yerli olmak üzere toplam 35 bin 502 ziyaretçiyi ağırladı. İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve TÜRSAB Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Nazilli, iş birliği ile düzenledikleri fuarı değerlendirip TTI İzmir’in; sektörü bir araya getirme özelliğinin yanı sıra hem İzmir’in hem ülkemizin, turizmde dünyaya açılan kapısı olduğunu dile getirdi. 

 

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, bir kez daha ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerinin buluşma noktası oldu. Fuarda; aralarında Almanya, Seyşeller, Güney Kore, Jamaika, Küba, Kolombiya, Sırbistan, Kuzey Makedonya’nın da bulunduğu toplam 16 ülkeden ve Edirne’den Gaziantep’e, Çanakkale’den Diyarbakır’a, İzmir’den Şanlıurfa’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki 29 şehirden katılımcı yer aldı. Bakanlıklar, valilikler, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, turizm büroları, oteller ve konaklama tesisleri, havayolları, turizm taşımacılığı şirketleri, turizm teknolojisi ve yazılımı firmaları ile sektörden birçok katılımcı kurum fuarda yer aldı. Onur konuğu ilin Antalya olduğu TTI İzmir; ticari ve yatırım fırsatlarının yanı sıra etkinlikleri, söyleşileri ve özel olarak oluşturulan “Sağlık turizmi” ile “Kruvaziyer turizmi” alanlarıyla da dikkat çekti. İzmir Ticaret Odası ile sağlık alanında, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık’ın organizasyonu ile de genel turizm alanında, yabancı turizm profesyonellerinin katıldığı alım heyeti organizasyonları gerçekleştirildi. TTI İzmir’in tecrübesini arkasına alarak doğaseverlerin tüm ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı da dört gün boyunca 22 bin 453 kişiyi ağırladı. İki fuar, toplamda yaklaşık 58 bin ziyaretçiyi ağırladı. 

 

TTI İzmir, bu yıl da “İzmir Sokakları Özel Bölümü” ile renklendi. Sektör profesyonelleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin yer aldığı alanda adeta bir kent turu yapma fırsatı buldu. Birbirinden özel değerleri bulunan ilçe belediyeleri, farklı temalarla İzmir Sokakları’nı zenginleştirdi. İzmir ve ilçelerinin turizm faaliyetlerinin öne çıkarıldığı alanda; kentin doğal, tarihi, kültürel, gastronomik değerleri sektörün tüm bileşenlerine tanıtıldı.

 

TTI İzmir’in hem katılımcı hem de ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğünü ifade eden İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “Turizm sektörünün dünya çapında üst düzey temsilcilerine bir kez daha İzmir’de ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk. Bu yıl, pandemi sonrası fuarımıza çok daha fazla ilgi olduğunu gördük. Fuarımızda şehirler kendi kültürlerini ve turizm faaliyetlerini tanıtırken bir tarafta da profesyonel ziyaretçiye yönelik bir bölümümüz vardı. Bu bölümde profesyonel ziyaretçiler; otelleri, acenteleri, turizm sektöründe faaliyet gösteren her türlü katılımcı firmamızı ziyaret edip ticari iş anlaşmaları yaptı. Ayrıca, sağlık turizmi ve kruvaziyer turizmi özel bölümlerimiz de yer aldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da turizm sektörüne ilham olacak etkinlikler, özel oturumlar düzenledik, yurtiçi ve yurtdışından önemli konuşmacıları ağırladık” dedi. 

 

Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “TTI İzmir. hem İzmir’in hem ülkemizin tanıtılması için büyük önem taşıyor. Her geçen yıl büyümeye ve gelişmeye devam eden fuarımız, turizm alanındaki farklı deneyim, birikim ve fırsatları, turizmin gelişmesi için sektördeki profesyonellerin ve misafirlerin dikkatine sunan en önemli platformlardan biri olma özelliğini sürdürüyor. Turizm sektörünü bir araya getirmekten, onlara ticaret yapma imkânı yaratmaktan çok mutluyuz. Tüm bunları gerçekleştirirken fuarımızla kent ekonomisine ve turizmine de katkı sağlıyoruz. TTI İzmir’in; geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ülkemizde ve dünyada tüm sektöre güç katacağına, turizm sektörünün 2023 yılı yol haritasını belirlemek için yol gösterici olacağına inanıyorum” diye konuştu. 

 

TÜRSAB Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Nazilli ise “Düzenlendiği ilk yıldan itibaren ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerini bir çatı altında buluşturduğumuz TTI İzmir Fuarı’nı, önümüzdeki dönemde dünya çapında iş anlaşmalarının yapıldığı bir turizm borsasına dönüştürme hedefiyle bu yıl biraz daha geliştirdik. Profesyonel alım heyeti programları ve oluşturduğumuz randevu sistemi sayesinde, 55 ülkeden gelen alım heyeti grubunu ve katılımcılarımızı, yaklaşık 6 bin B2B görüşmede bir araya getirdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, ortağımız İZFAŞ ile birlikte 16 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz TTI İzmir Fuarı’nda, bu yıl sağlık turizmi ve kruvaziyer turizmini öne çıkararak sektörün gündemini yakaladık. Fuarımızda, Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımının yanı sıra ziyaretçilerimize sektör trendleriyle bir araya gelme fırsatı sunduk. Doğada yaşamın bu denli değer bulduğu bir dönemde ziyaretçilerimizi, gün geçtikçe gelişen karavan, tiny house, tekne gibi tatil anlayışını farklı bir yöne çeken ürünlerle TTI Outdoor İzmir Fuarımızda buluşturduk. Başarıyla gerçekleşen her iki fuarımızda da önümüzdeki yıllarda sektöre vizyon katmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı