DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Tunç Soyer: Güç birliği ile daha güzel bir İzmir yaratacağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Kenti İzmir Derneği ile iş birliği yaptı   İzmir’i dünya kenti yapmak için çalışmalarını her alanda sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kenti İzmir Derneği ile işbirliği ve dayanışma protokolü imzaladı.

Tunç Soyer: Güç birliği ile daha güzel bir İzmir yaratacağız
05.11.2022 11:40
218
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Kenti İzmir Derneği ile iş birliği yaptı
 

İzmir’i dünya kenti yapmak için çalışmalarını her alanda sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kenti İzmir Derneği ile işbirliği ve dayanışma protokolü imzaladı. Başkan Tunç Soyer kentin kabuğunu kırıp, dünya ile entegre etmeye çalıştıklarını söyledi.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i dünya kenti haline getirme amacı kapsamında Dünya Turizm Kentleri Federasyonu’na (World Tourism Cities Federation) üye olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin uluslararası alanda tanıtımına katkı sunması için Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) ile işbirliği ve dayanışma protokolü imzaladı. Protokolün imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler, DİDER Danışma Kurulu Üyesi İbrahim Yüncü, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ile dernek üyeleri katıldı.

“Hazineden bahsediyoruz”
İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin yüz yıl önce Viyana, Berlin, Paris ile karşılaştırıldığında birçok açıdan onların önünde tarif edilen bir şehir olduğunu söyledi. “Dünya kenti İzmir” derken bir hayal kurmadıklarını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Sadece gövdesi koparılıp atılmış ama kökleri hala var olan bir hazineden bahsediyoruz. En çok yapmaya çalıştığım şey bu şehrin kabuklarını kırıp dünya ile entegre etmek. Geldiğimiz ilk günden beri birçok şey yapmaya çalıştık” dedi.

“İzmir’i canlandırmaya çalışıyoruz”
İzmir’in bu coğrafyada bir kalp gibi olduğu vurgulayan Soyer, “Doğu’dan, Doğu’nun kılcallarından gelen kanı, Batı’ya pompalıyor. Yani sadece ürünler değil, değerler, kültürler… Bütün bunlar Doğu’dan Batı’ya İzmir üzerinden geçiyor. İzmir bir kalp ve biz aslında kalp masajı yapmaya çalışıyoruz. Canlandırmaya çalışıyoruz. Kılcalların önünü açmaya çalışıyoruz. DİDER tam da bu büyük hedefin göbeğinde yer alan, onun lokomotifi olan bir sivil toplum kuruluşu. Almanya’da şu anda  DİDER'in 5 İzmir Ofisi var. Gelecek günlerde bu sayıyı hem Almaya'da  hem de dünyanın başka yerlerinde artıracağız” diye konuştu.

“Bu bir tercih değil bizim sorumluluğumuz”
İzmir'de tarımdan, turizme, sanayiden başka farklı birçok çalışma yapılabildiğini anımsatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi: “Yaptığınız çalışmaları dünyaya taşımıyorsanız, dünyayı bu yaptıklarınızla buluşturmuyorsanız, büyüyüp gelişmenizin imkanı yok. Bu koltukta oturduğumuz sürece, bu şehrin potansiyelini daha çok ortaya çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Biz güç birliği yaparsak, olağanüstü güzel bir yol kat edebiliriz ve bu güzelim şehri, bu kayıp cenneti tekrar bulabiliriz. Bu bizim sorumluluğumuz. Bir tercih değil, tarihi bir misyon. Çok daha güzel bir İzmir’e hep beraber yaratacağız.

“Derneğimiz köprü görevi üstleniyor”
DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’i Avrupa’nın önemli kentlerinden birisi haline getirme vizyonuna katıldıklarını bildirdi. Yurt dışında ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Ahmet Güler, “İzmir’in yurt dışında bu kadar sevildiğini bilmiyorduk. İzmir çok kültürlü bir şehir. İzmir’i dünyaya tanıtmak için bir köprü kurma çabası içerisindeyiz. İzmir’i seven insanların biriken potansiyelleri, kent için bir şeyler yapma istekleri doğrultusunda derneğimiz köprü görevi üstleniyor. Bu insanların İzmir’de doğru kurum ve doğru insanlarla yan yana gelmesini sağlıyor. İzmir’in kültürü, ekonomisi, spor faaliyetleri için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza başından beri sınırsız des tek veren Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum” dedi.

DİDER Danışma Kurulu Üyesi İbrahim Yüncü de derneğin İzmir’i dünya kenti yapma gayreti ile çalıştığını belirtti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı