DOLAR
32,5607
EURO
34,8793
ALTIN
2.437,16
BIST
9.712,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Ukrayna Büyükelçisi’nden Başkan Böcek’e ziyaret

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ukrayna Büyükelçisi’nden  Başkan Böcek’e ziyaret
02.12.2022 16:50
212
A+
A-

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov ve beraberindeki heyeti ağırladı. Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar, Ukrayna- Rusya savaşı başladıktan sonra çok sayıda Ukraynalı vatandaşın Antalya’ya geldiğini belirterek, “ Vatandaşlarımız Antalya’da olmaktan çok mutlu. Çok sayıda çocuğumuz Antalya’da yaşıyor. Ve burada yaşamaktan çok mutlular. Türkiye’ye, Antalya’ya ve Büyükşehir Belediyesi’ne desteği için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

SAVAŞ ÜZÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, Büyükelçi’nin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Böcek,  Antalya’da yaşayan yerleşik Ukraynalıların Antalya’ya entegre olmalarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Ancak, savaş nedeniyle evlerinden yurtlarından olan Ukraynalı kardeşlerimiz adına üzgünüz. Barış ve kardeşlik içinde yaşamak çok önemli. Ukraynalı vatandaşlarımız kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri bizi mutlu ediyor” dedi.   

 

Ziyaretin ardından Büyükelçi Bodnar ve Başkan Böcek, karşılıklı hediyeler sundu. Büyükelçi Bodnar, Başkan Böcek’e Bağımsız Ukrayna ile Osmanlı Devleti arasındaki anlaşma gereği iki ülkede büyükelçilik açılmasının anısına bastırılan pulu hediye etti.

 
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı