DOLAR
32,3812
EURO
35,0207
ALTIN
2.325,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Uluslararası distopya film festivali Bu yıl 2’nci kez seyircisiyle buluştu

Bu yıl 19-20 Kasım tarihlerinde 2’nci kez sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan “Uluslararası Distopya Film Festivali”, distopya türündeki uzun metraj filmler ve yönetmenleri seyircilerle buluşturacak.

Uluslararası distopya film festivali Bu yıl 2’nci kez seyircisiyle buluştu
27.09.2022 17:00
297
A+
A-

Bu yıl 19-20 Kasım tarihlerinde 2’nci kez sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan “Uluslararası Distopya Film Festivali”, distopya türündeki uzun metraj filmler ve yönetmenleri seyircilerle buluşturacak.

 

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve BKM Mutfak’ın işbirliğiyle gerçekleştirilecek “2. Uluslararası Distopya Film Festivali”, bu yıl 19-20 Kasım tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sinema Salonu’nda sinemaseverleri ağırlayacak. İlki geçtiğimiz yıl Aralık ayında, yönetmen Hatice Aşkın’ın direktörlüğünde düzenlenen “Uluslararası Distopya Film Festivali”, Türkiye’de distopya türündeki filmlere alan açmayı, yalnızca distopya türüne özgü filmlere yer vererek, distopyanın daha iyi kavranmasını ve bu türün tüm detaylarına dikkat çekmeyi hedefliyor.

 

“2. Uluslararası Distopya Film Festivali”nin programında ulusal ve uluslararası distopik filmlerden oluşan Uzun Metraj Film Seçkisi, Uluslararası Kısa Film Yarışması ve Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması yer alıyor.

 

Distopya Türündeki Yapımlara Destek!

Festival dahilinde bu yıl da distopya türünde yeni üretimleri desteklemek, tür çeşitliliğinde dengeyi sağlamak ve çağı yakalayan film ve yönetmenlere imkân tanımak amacıyla Uluslararası Kısa Film Yarışması ve Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması düzenleniyor.

 

Yapım yılı 2021 ve 2022 olan, süresi 30 dakikadan uzun olmayan, distopya türünde kurmaca, canlandırma, deneysel ve belgesel kısa filmler ile Türkiye ve dünyadan tüm kısa film yönetmenlerinin katılım sağladığı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda jüri tarafından seçilen ilk üç filme ödülleri takdim edilecek.

 

Türkiye’den distopya türündeki kısa film senaryolarının katılımına açık olan Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması, bu türdeki projeleri destekleyerek, sektöre yeni yönetmenler kazandırmayı amaçlıyor. Ön jüri ve ana jüri değerlendirmelerinin ardından “En İyi Senaryo”ya para ödülü verilmesinin yanı sıra projenin filme dönüşmesi sürecinde Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından mentorluk sağlanacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı