DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu’nun 8. Bergama’dan start aldı

#UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun 8.

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu’nun 8. Bergama’dan start aldı
23.10.2022 13:10
290
A+
A-

#UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun 8.cisi Bergama'da Kızıl Avlu'dan (Bazilika) start ile başladı. Başkan Koştu, "Bergama'mızın tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekmek için her yıl düzenlenen bu etkinliğe katılan tarih, kültür, doğa ve bisikletseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

 

Bergama Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla bu yıl 8. düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolu'nda Bisiklet Turu'na katılan bisikletseverler, Bergama-İzmir arasındaki parkuru tarihi asansörde tamamlayacak.  

 

BAŞKAN KOŞTU "BERGAMA'MIZ TARİHİN NEFES ALDIĞI BİR DÜNYA ŞEHRİ"

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun tarihle iç içe yaşayan bir Dünya şehri olan Bergama'nın değerlerine dikkat çekmek üzere bir farkındalık oluşturduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Sekiz yıldır ara vermeden devam eden bu organizasyon amacına ulaşmıştır. Bergama'mızın tanıtımına önemli katkıları olan bu ve bunun gibi organizasyonlara devam edeceğiz. Bir yandan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemizle, bir yandan tarihi binalarımıza, köprülerimize yaptığımız ve yapacağımız restorasyonlarımızla, eski Bergama'nızın çarşılarında gerçekleştireceğimiz sokak sağlıklaştırma projemizle UNESCO Dünya Mirası Bergama'mızı hak ettiği ve olması gereken noktaya getirmeye gayret ediyoruz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde katkı sunan herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı