DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Uzaktan kimlik doğrulama sektörü tüzel kişilerle büyüyecek

Dijital müşteri kavramı, sektörlerdeki etkisini artırdıkça bankacılık, finans, sigorta, telekomünikasyon sektörleri başta olmak üzere Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) pazarı da gelişimini sürdürmeye devam ediyor.

Uzaktan kimlik doğrulama sektörü tüzel kişilerle büyüyecek
14.09.2022 13:30
324
A+
A-

Dijital müşteri kavramı, sektörlerdeki etkisini artırdıkça bankacılık, finans, sigorta, telekomünikasyon sektörleri başta olmak üzere Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) pazarı da gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Sektörüne öncülük eden yenilikçi şirket Identify Türkiye’ye göre; BDDK’nın hazırladığı duyurulan yönetmelik taslağı ile gerçek kişilerin yanı sıra ticaret siciline kayıtlı tüzel kişilerin de uzaktan kimlik tespiti yoluyla banka müşterisi olmasının mümkün hale gelmesi sektörün büyümesine önemli katkı sağlayacak.

 

KYC teknolojileri gelinen son noktada artık geri dönülemez şekilde hayatın akışı içerisine entegre oldu ve kullanım alanı sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Önceleri şirketler müşterilerini bir alana yönlendirmek için teknoloji geliştirirken, günümüzde dünya şartları ve dijitalleşme rüzgarıyla kolaylığı fark eden tüketiciler şirketlerle ortak bakış açısıyla müşteri deneyimi yolculuğunu şekillendiriyor. Bu kapsamda BDDK’nın hazırladığı yeni yönetmelik taslağına göre gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişi olan firma ve şirketler de ıslak imza gerekmeden banka müşterisi olabilecek. Değişiklik doğrultusunda, anonim ve limited gibi ticaret siciline kayıtlı şirketlerin hem temsilcileri hem de şirketin unvanı, sicil numarası gibi bilgiler doğrulanabilecek.

 

Türkiye ve Avrupa’da KYC alanındaki öncü teknoloji şirketlerinden biri olan Identify’ın Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Ünsal Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) sektörüne ilişkin BDDK’nın ortaya koyduğu vizyon ve çalışmalardan son derece mutlu olduklarını dile getirirken şunları söyledi:

 

“Identify olarak bankacılık, finans, sigorta, telekomünikasyon sektörleri başta olmak üzere ekonominin en önemli aktörlerinin ihtiyaç duyduğu Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) hizmetlerini yıllara dayanan bilgi birikimi ve ARGE gücümüzle Avrupa ve Türkiye’de önemli kurumlara başarıyla sunuyoruz. Özellikle son birkaç yıldır yüksek hızda artan dijitalleşme ve pandeminin dijitalleşmeye yaptığı doping etkisi ile birlikte Türkiye’de KYC hizmetleri büyük talep görüyor. BDDK’nın vizyoner yaklaşımı ile geçen sene bireysel müşteriler için başlayan süreç şimdi tüzel kişileri kapsamaya hazırlanıyor. Yakın zamanda ticaret siciline kayıtlı tüzel kişiler de Uzaktan Müşteri Edinimi odağında kurumlar tarafınca sisteme dahil edilebilecek. Identify olarak biz de bu konuda güçlü altyapılar sunmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda, özellikle Türkiye’de geliştirdiğimiz Hybrid KYC ürünümüzle Uzaktan Müşteri Tanıma İşlemi yapacak banka ve şirketlere çözüm ortağı olarak destek sunmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı