DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Van Büyükşehir Belediyesi Engelli Çocuklar İçin Evlerde Sahne Kuruyor

Van Büyükşehir Belediyesi bakıma muhtaç ve engelli çocuklar için evlerde Hacivat-Karagöz gölge oyunu sergiliyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Engelli Çocuklar İçin Evlerde Sahne Kuruyor
21.12.2022 15:00
341
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi bakıma muhtaç ve engelli çocuklar için evlerde Hacivat-Karagöz gölge oyunu sergiliyor.

Çocuk ve gençlerin gelişimi için birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi engelli bireyler içinde örnek oluşturabilecek bir çalışmayı hayata geçirdi. Okula gidemeyen sosyal bir etkinliğe katılamayan bakıma muhtaç ve engelli çocuklar için evlerde Hacivat-Karagöz gölge oyunu sergiliyor. Engelli bireylerin evlerine giderek sahne kuran sanatçılar burada gölge oyunu sahneleyerek çocukların keyifli saatler geçirmesini sağlıyor. Hacivat-Karagöz oyununun geldiğini duyan komşu çocukları da engelli bireylerin evlerine giderek arkadaşları ile birlikte bu mutluluğa ortak oluyor.

Projenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten 2 engelli çocuğu bulunan 52 yaşındaki Naciye Manga, “Çocuklarım için evime sahne kurup Hacivat-Karagöz oyunu sergilendi. Çocuklarım oyun oynanırken çok mutluydular arkadaşlarıyla gülüp eğlendiler. Bizimde yüzümüz onlarla birlikte güldü. Ben bu güzel destek için Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Böyle bir projede yer almanın kendisini de çok mutlu ettiğini belirten Kültür Bakanlığı Hacivat-Karagöz Sanatçısı Mahmut Salcan ise “Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Ozan Balcı’nın talimatları doğrultusunda Van’da ki tüm okullara giderek öğrencilere Hacivat-Karagöz oyunu sergiliyoruz. Yine okula gidemeyen hasta, bakım muhtaç, engelli çocuklarında evlerine giderek sahne kuruyoruz. Onların mutluluklarına ortak oluyoruz. Böyle bir projede olmak hem beni çok duygulandırıyor hem de çok mutlu ediyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı