DOLAR
32,3182
EURO
35,1213
ALTIN
2.298,63
BIST
9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Van Büyükşehir’den 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

Van Büyükşehir’den 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği
04.10.2022 20:30
258
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

Türkiye'nin sayılı hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerinden biri olan ve her yıl binlerce sokak hayvanına şifa olan, Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla barınakta etkinlik düzenledi.

Yapılan etkinliğe ortaokul öğrencileri ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan veteriner hekimler ve hayvan severler katıldı. Etkinlikte öğrencilere ilk olarak veteriner hekimler tarafından hayvan hakları, hayvanları korumanın ve sevginin önemini anlatıldı.

Verilen eğitimin ardından öğrenciler rehabilitasyon merkezini gezerek sokak hayvanlarına verilen hizmetleri inceledi. Özelikle kedi ve köpeklerle yakından ilgilenen çocuklar eğlenceli vakit geçirip hayvanlara mama verdi.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle her yıl etkinlik düzenlediklerini söyleyen, Sağlık İşleri Şube Müdürü Yusuf Burhan Burkan, “Kentin farklı bölgelerinde okuyan öğrencileri Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bir araya getirdik. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız yıl boyunca rutin olarak devam ediyor. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Ozan Balcı’nın talimatları doğrultusunda mevcut Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin kapasitesi artırılacaktır. Sokak hayvanlarına çalışmalarımız hız kazanacaktır” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı