DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Watchguard Yeni T25, T45 ve T85 Serisi Güvenlik Duvarı Ürünlerini Piyasaya Sürdü

Bütünleşik siber güvenlik alanında dünya lideri olan WatchGuard® Technologies, yeni Firebox T25/T25-W, T45/T45-POE/T45-W-POE ve T85-POE masaüstü güvenlik duvarı cihazlarının piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Watchguard Yeni T25, T45 ve T85 Serisi Güvenlik Duvarı Ürünlerini Piyasaya Sürdü
07.03.2023 14:00
197
A+
A-

Bütünleşik siber güvenlik alanında dünya lideri olan WatchGuard® Technologies, yeni Firebox T25/T25-W, T45/T45-POE/T45-W-POE ve T85-POE masaüstü güvenlik duvarı cihazlarının piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

WatchGuard’ın Bütünleşik Güvenlik Platformu® mimarisi tarafından desteklenen yeni Firebox’lar, MSP’lerin ve BT yöneticilerinin WatchGuard Cloud’da kolayca yönetebilecekleri gelişmiş performans ve ek güvenlik özellikleri sunuyor.

WatchGuard’ın Bütünleşik Güvenlik Platformu® mimarisinden güç alan yeni güvenlik duvarı ürünleri, uzak ve dağınık iş ortamlarının en son ağ güvenliği tehditlerine karşı daha iyi koruma için ihtiyaç duyduğu performansı sağlamak üzere tasarlandı. WatchGuard Cloud aracılığıyla kapsamlı güvenlik ve yalınlaştırılmış tasarım sunan güvenlik duvarı cihazları MSP’lerin ve BT yöneticilerinin işini kolaylaştırıyor. Verimliliği artırmak için daha fazla bellek ve daha yüksek işlem hızına sahip olan yeni Firebox ürün serisi, WatchGuard iş ortaklarını, MSP’leri ve BT yöneticilerini, şube ofislerini, ofis ekipmanlarını, harici cihazları, perakende satış noktası (POS) yazılımlarını ve remote kullanıcıları karmaşık ve yeni ortaya çıkan tehditlere karşı korurken, ağ yapılandırma ve yönetim gereksinimlerini en aza indiriyor. 

İşletmelere yönelik riskleri değerlendiren WatchGuard Technologies Ürün Müdürü Ryan Poutre, “Her tür ve büyüklükteki BT sistemleri, saldırganların gelişmiş ve karmaşık tehditleriyle karşı karşıyadır ancak KOBİ’ler ve ofisler genellikle ağ güvenlik cihazlarını yapılandırmak, kurmak ve yönetmek için özel teknik personele sahip değildir. Yeni nesil Firebox’lar, Unified Security Platform mimarimizden tam olarak yararlanarak MSP’lerin, çok sayıda müşterinin ve dağıtım mekanizmalarının ihtiyaçlarını karşılamak için gereken sağlam çözümleri ve kolaylaştırılmış yönetimi sunmalarını sağlıyor.” ifadelerinde bulundu.  

Yeni Firebox’lar Zero-Touch Provisioning Özelliğiyle Verimli Hale Geliyor

APT Blocker (sandbox kötü amaçlı yazılım tespiti) ve uç nokta ile ağ arasında paylaşılan bilgi için ThreatSync gibi kurumsal güvenlik hizmetleri ile yeni Firebox’lar, bir güvenlik ekibi olmayan küçük işletmeler için ideal olarak tanımlanıyor. Yeni cihazlar, dağınık işletmeler için, gelişmiş kötü amaçlı yazılım koruması sağlamanın ötesinde, ağ trafiğini tanımlanmış politikalara göre birden fazla bağlantıya dinamik olarak dağıtarak ağ performansını optimize etmek için SD-WAN’ı da içeriyor. Yeni Firebox’lar, SD-WAN bağlantı durumunun ve herhangi bir kesintinin grafiksel gerçek zamanlı güncellemesini görüntülemek için WatchGuard Cloud’daki en son güncellemelerden yararlanıyor ve birden fazla bağlantı arasında görev paylaşımı için en son Fireware özelliklerini destekliyor. Bu özellikler WatchGuard’ın tüm hizmet paketlerine dahil olarak sunuluyor.

“WatchGuard’ın masaüstü Firebox cihazlarını devreye almak ve yapılandırmak, ürün yazılımını yükseltmek ve uzaktaki bir kullanıcı cihazı etkinleştirdikten sonra gerekli önlemleri uygulamak için zero-touch provisioning özelliği sayesinde bizi daha verimli hale getiriyor.” diyen WatchGuard’ın iş ortaklarından Aabyss’in Baş Teknoloji Sorumlusu Troy Midwood, “Zero-touch provisioning, uzak konumlardan WatchGuard Cloud aracılığıyla SD-WAN’ı hızlı bir şekilde devreye almamıza ve yapılandırmamıza da yardımcı oluyor” diye belirtti. Midwood “Bu cihazlar, WatchGuard’ın MSP performansını artıran harika ürünler geliştirmeye odaklanmasının bir başka örneği.” ifadelerinde bulundu.

Yeni Firebox ürünlerinin her biri için temel özellikler şunlar:

1. WatchGuard Firebox T25/T25-W: Küçük ofisler, ev ofisleri ve perakende ağları için kurumsal düzeyde eksiksiz ağ güvenliği ile bağımsız veya merkezi olarak yönetilen koruma sağlar. WatchGuard Cloud aracılığıyla sıfır dokunuşla dağıtım, güvenli bağlantılar sağlamak için uzak konumlarda hızlı kurulum sağlar. 403 Mbps’ye kadar UTM çıkışı (Gateway Anti-Virus, IPS ve Application Control çalıştıran) ve beş adet 1 Gigabit Ethernet portu sunar.    

2. WatchGuard Firebox T45/T45-POE/T45-W-POE: Küçük ve orta ölçekli işletmeler için bağımsız veya merkezi olarak yönetilen kurumsal düzeyde güvenlik sağlar. Ağ etkinliği ve güvenlik faaliyetlerine ilişkin görünürlüğü artırır. Güvenli iş bağlantıları için uzak konumlarda hızlı kurulum sağlayan esnek yönetim araçları sunar. 557 Mbps’ye kadar UTM çıkışı sağlar ve beş adet 1 Gigabit Ethernet portu içerir. POE modelleri, Wi-Fi erişim noktaları gibi diğer cihazlara güç sağlamak için bir POE+ bağlantı noktasına sahiptir.         

3. WatchGuard Firebox T85-POE: Ağ gereksinimleriyle birlikte yüksek performanslı ve kurumsal düzeyde güvenlik sunar. SD-WAN, 940 Mbps’nin üzerinde tam UTM koruması ve entegre fiber veya 4G bağlantısı için genişletme modülleri içerir. Ayrıca kullanıcılara çevresel cihazlara güç sağlayan iki Ethernet Üzerinden Güç (PoE +) bağlantı noktası sağlar.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı