DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu Kadıköy’de

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’na Kadıköy Belediyesi ev sahipliği yapacak.

Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu Kadıköy’de
09.10.2022 10:40
257
A+
A-

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’na Kadıköy Belediyesi ev sahipliği yapacak. “Yaşanabilir Şehirlerin Yolu ‘Yeşilden Geçiyor’: Yeşil Ekonomi, Yeşil Finansman, Yeşil Yatırım” başlıklı etkinlikte altı yıl boyunca üzerinde çalışılan “Daha Eşit Bir Şehre Doğru” raporunun sunumu da yapılacak.

 

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, Kadıköy Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği ortaklığında 10 Ekim Pazartesi günü 09.00-17.15 saatleri arasında Alan Kadıköy’de gerçekleştirilecek olan Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda, uzmanlar yeşil ekonomiyi anlatırken yerel yönetim temsilcileri ile şehirlere yeşil finansman sağlayan fonların temsilcileri bir araya gelecek; yeşil finansmanla fonlanan örnek projeler incelenecek. 

 

“DAHA EŞİT BİR ŞEHRE DOĞRU” 

Danimarka İstanbul Başkonsolosu Thierry Hoppe, İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, Hollanda İstanbul Başkonsolusu Arjen Uijterlinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı ile yeşil ekonomi ve yeşil finansman konusunda dünyadan ve Türkiye’den çok sayıda uzman konuk katılacak. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı ve WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Ülke Direktörü Dr. Güneş Cansız’ın açılış konuşmalarını yapacağı etkinlikte “Nordic Talks”, “İstanbul Parklet Projesi”, “Sıfır Karbon Binalar Ulusal ve Yerel Eylem Planı”, “Döngüsel Ekonomi”, “Döngüsel Şehirler”, “Yeşil Finsansman” başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.

 

Altı yıl süren bir projenin sonucunda hazırlanan ve şehirlerde çevreyi ve ekonomiyi iyileştirirken, kentsel hizmetlere  adil erişimin nasıl sağlanacağı ele alındığı “Daha Eşit Bir Şehre Doğru” başlıklı raporu ise WRI Ross Center for Sustainable Cities Direktörü Dr. Robin King sunacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı