DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yeni Nesil Continental Lastikleri Elektrikli Araçlar İçin Uygun

Continental, dünyanın en başarılı 10 elektrikli araç üreticisinden 9’una lastik tedarik ediyor.

Yeni Nesil Continental Lastikleri Elektrikli Araçlar İçin Uygun
09.05.2023 14:40
194
A+
A-

Continental, dünyanın en başarılı 10 elektrikli araç üreticisinden 9’una lastik tedarik ediyor. EMEA Bölgesi Strateji, Analitik ve Pazarlama Başkanı Enno Straten “Tüm elektrikli araçlar için tek tip lastiğin uygun olmayacağı görüşündeyiz. Bu nedenle, tüm lastik portföyümüzü elektrikli sürüş için optimize ettik” açıklamasını yaptı.

 

Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental’in Avrupa’da piyasaya çıkan tüm yeni binek lastiklerinin yanaklarında artık yeni bir işaret bulunuyor: EV-Compatible (Elektrikli Araçlara Uygun) logosu. Bu logo, premium lastik üreticisinin elektrikli araçlar için geliştirdiği ürün stratejisinin altını çiziyor. Continental ürün gamında yer alan tüm lastikleri elektrikli otomobillerin zorlu gereksinimlerine yanıt veriyor. Ayrıca geleneksel yakıt türüne sahip araçların yakıt tüketimini de azaltıyor.

 

Continental Lastikleri EMEA Strateji, Analitik ve Pazarlama Başkanı Enno Straten, “Tüm elektrikli araçlar için tek tip lastiğin uygun olmayacağı görüşündeyiz. Bu nedenle lastik portföyümüzü elektrikli sürüş için de optimize ettik. Yeni EV logomuzla artık bunu görünür hale getiriyoruz. Müşterilerimiz, Continental lastiklerinin daima doğru seçim olduğundan emin olabilir, tabii ki bu elektrikli otomobiller için de geçerli” diyor.

 

Elektrikli araçlar bu kadar yaygın hale gelmeden çok daha önce Continental, özellikle verimliliği artırırken tüketimi azaltma hedefiyle lastiklerini optimize etmeye başlamıştı. Bunun için güvenlikten ödün vermeden daha düşük yuvarlanma direnci ve yol gürültüsüyle uzun kullanım ömrüne odaklanmak gerekiyor. Son teknolojik gelişmeler, yakıt türünden bağımsız olarak, tüm araçlara yansıyor. Ancak, özellikle elektrikli araç sürücüleri için bu faydalar daha da belirgin. Çünkü AB lastik etiketine göre bir lastiği sadece bir yuvarlanma direnci sınıfı iyileştirmek, elektrikli aracın menzilini yaklaşık yüzde 3-4 oranında artırıyor.

 

Continental, ürün portföyünü karmaşık hale getirmeden elektrikli araçlar için mevcut lastik stratejisi ile lastik bayilerine de büyük avantajlar sunuyor. Örneğin; depolamayı kolaylaştırırken lastiklerin seçim, sipariş, stoklama ve lojistik süreçlerini basitleştiriyor. Bunun sonucunda, üretimden lastiğin takılmasına kadar olan süreçte değerli kaynaklar korunabiliyor. Continental, lastik yanaklarının yanı sıra gelecekte tüm sipariş sistemlerinde, teşhir salonlarında ve çevrimiçi/çevrimdışı pazarlama materyallerinde EV logosunu kullanıyor.

 

En başarılı 10 elektrikli otomobil üreticisinden dokuzu Continental’e güveniyor

2022’de Tesla, Porsche ve Mercedes-Benz gibi en başarılı 10 elektrikli araç üreticisinden 9’u, orijinal ekipmanları için premium lastik üreticisinin teknolojik uzmanlığına güvendi. Bu da Continental’in ürün stratejisi başarısını kanıtlıyor. Diğer yandan, KIA ve BYD gibi Asyalı üreticiler ve Ford gibi diğer Amerikan araç üreticileri de elektrikli araçlarının orijinal ekipmanı için tercihi Continental… EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) ve Amerika (Kuzey, Güney ve Orta Amerika) bölgelerinde ise en başarılı beş üreticinin tümü orijinal ekipman müşterileri arasında yer alıyor. APAC (Asya-Pasifik) bölgesinde yine en başarılı 5 elektrikli araç üreticisinden 4’ü Continental lastiklerini tercih ediyor.

 

Hibrit ve tamamen elektrikli araçlar, artık günümüzde kabinli scooter’lardan küçük ve orta boy arabalara, SUV araçlardan yüksek performanslı spor arabalara kadar tüm binek otomobil segmentlerinde bulunuyor. Üstelik dizel araçlarla yarışan menzillere sahipler. İçten yanmalı motorlu araçlarda olduğu gibi her tip elektrikli araç için farklı lastik konfigürasyonlarına ihtiyaç duyuluyor. Örneğin, büyük bataryalara sahip yüksek performanslı elektrikli araçlarda, yüksek kilometre performanslı yol tutuş odaklı lastikler tercih edilirken küçük arabaların menzillerini optimize etmek amacıyla yuvarlanma direncinin düşük olması gerekiyor.

 

Continental’in portföyünde bulunan yaz, kış ve dört mevsim lastikleri her türlü elektrikli araç için kullanılabiliyor. Ayrıca Continental, yolcu kabini içinde yuvarlanma sesini önemli ölçüde azaltan bir ürün olan ContiSilent gibi, özellikle elektrikli araçlarda avantajları ve yüksek yük endeksleri fark edilen özel lastik teknolojileri sunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı