DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yenişehir Belediyesinin 2023 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi

Mersin Yenişehir Belediyesinin 2023 yılı mali bütçesi görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Yenişehir Belediyesinin 2023 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi
20.10.2022 15:40
223
A+
A-

Mersin Yenişehir Belediyesinin 2023 yılı mali bütçesi görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Yenişehir Belediyesinin 2023 yılı bütçesi 701 milyon TL olarak belirlenirken, Başkan Abdullah Özyiğit desteklerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti ve bütçenin Yenişehir’e hayırlı olmasını diledi.

 

Yenişehir Belediye Meclisinin 2022 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısının İkinci Birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında gerçekleşti. Mecliste 2023 yılının yılı performans programı,  gelir-gider bütçesi ile vergi, harç ve ücret tarifesi görüşüldü.  Tüm meclis üyelerinin desteğini alan Yenişehir Belediyesinin 2023 yılı mali bütçesi oy birliği ile kabul edildi. 2022 yılı mali bütçesi ve müdürlüklere ayrılan bütçe miktarları mecliste tek tek okunarak oylandı.

 

Başkan Özyiğit, “Bu kısıtlı koşullarda en iyisini yapmak için el birliğiyle çalışacağız”

2023 yılı bütçesinin Yenişehir halkına hayırlı olmasını dileyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Yenişehirli hemşehrilerimizle yaşamaktan, birlikte olmaktan mutlu olduğumuz ilçemizi, 2023’te daha yaşanabilir, daha temiz ve daha yeşil; insanlarımızın kültüre, sanata ve spora daha fazla ulaştığı bir ilçe haline getireceğiz. Bütün olumsuzluklara, dünyada yaşanan savaşlara, ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen hemşehrilerimizin yaşam kalitelerini yukarıya çekmeye hep birlikte gayret edeceğiz. Bu kısıtlı koşullarda en iyisini yapmak için teknik kadromuzla, çalışan emekçi dostlarımızla ve belediye meclis üyelerimizle bu gayreti el birliği ile vereceğiz. Umut ediyorum ki başarılı da olacağız. Bu sürece emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Başkan Abdullah Özyiğit, hayatını kaybeden madencileri andı

Başkan Abdullah Özyiğit, Meclis Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada Bartın Amasra’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madencileri andı.  Başkan Özyiğit, “ ‘Aşağıda ölüm var, yukarıda açlık. Aşağıdaki ölüm olasılık, yukarıdaki açlık kesin’ demişti Zonguldak'ta bir madenci. Dünya’nın birçok ülkesinde madenler var. Yeteri kadar bilimsel gerçeklikleri yansıtmamak, prosedürlere uymamak, iş güvenliğini yeteri kadar temin etmemek maalesef bizi birkaç yılda bir bu kazalarla karşı karşıya getiriyor. Hayatını kaybeden maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. 4.Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivalimiz’i gerçekleştirdik ama tüm müzik, eğlence etkinliklerini iptal ettik. Gün boyu stantlar açıktı. Orda elde edilen gelirler Bartınlı maden şehitlerimizin ailelerine bağışlanacak. Ben tüm hemşehrilerime duyarlılığı için teşekkür ederim.”dedi.

 

“Her ne olursa olsun Cumhuriyet’e sahip çıkacağız”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yılı nedeniyle açıklama yapan Başkan Abdullah Özyiğit, “Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Onlar bize bu Cumhuriyeti hediye etti. Cumhuriyet demokrasi olmadığında zayıflar. Cumhuriyet, basın özgürlüğü de dahil güçler ayrılığı prensibinin uygulanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurullarıyla işlemesiyle anlamlı olur. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türkiye’de bir kalkınma dönemi başlamış; ekonomik, siyasal ve sosyal yaşam gibi her alanda ilerleme gerçekleşmiş. Kadınlarımız yaşamın her alanında var olmuş ve haklarını yine cumhuriyetin ilan edilmesiyle kazanmışlardır.Her ne olursa olsun Cumhuriyet’e sahip çıkacağımızı ve Cumhuriyet değerlerinin arkasında duracağımızı kararlılıkla ifade etmek istiyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.”şeklinde konuştu.

 

Volkan Konak konseri 30 Ekim’de

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Özyiğit,  “Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi ile birlikte emekli amiral Cem Gürdeniz’in konuşmacı olarak katılacağı ‘Cumhuriyet’imizin 100.yılına girerken,  Atatürk’ün denizcilik ülküsü’ panelini 28 Ekim Cuma günü saat 17.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’mizde düzenleyeceğiz. Mavi Vatan unsuru biliyorsunuz son zamanlarda çok konuşulan bir konu. Dolayısıyla bu panelin bilgilendirici olacağını düşünüyorum.  30 Ekim Pazar günü ise saat 19.00’da Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda Volkan Konak’ı Yenişehirli ve Mersinli hemşehrilerimizle buluşturacağız. Tüm Mersinlileri bu büyük coşkuya bekliyoruz.”diye konuştu.

 

Göçmen Balık Pazarı 29 Ekim’de açılacak

Eğriçam Mahallesi’nde inşa ettikleri Göçmen Balık Pazarı’nın hizmete açılacağının müjdesini veren Başkan Özyiğit,“29 Ekim Cumartesi günü Göçmen’de halkımızın kullanımına hazırladığımız balık pazarımızı açıyoruz. Göçmen Balık Pazarı son derece modern oldu. Tertemiz  ve sağlıklı deniz ürünleri olacak, ayrıca sebze, meyve, beyaz ve kırmız et satışı için de birer dükkan koyduk ki vatandaşlarımız geldiğinde orada tüm ihtiyacını görsün. Göçmen Balık Pazarı’nın açılışına herkesi davet ediyorum. Kentimize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı