DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yerli ses teknolojileri şirketi Sestek, küresel iletişim teknolojileri şirketi Unifonic tarafından satın alındı

Ses ve Yapay Zeka odaklı çözümler geliştiren teknoloji şirketi Sestek, iletişim teknolojileri pazarında önemli bir küresel oyuncu olan Unifonic tarafından satın alındı.

Yerli ses teknolojileri şirketi Sestek, küresel iletişim teknolojileri şirketi Unifonic tarafından satın alındı
13.10.2022 15:30
329
A+
A-

Ses ve Yapay Zeka odaklı çözümler geliştiren teknoloji şirketi Sestek, iletişim teknolojileri pazarında önemli bir küresel oyuncu olan Unifonic tarafından satın alındı. Bu satın alma ile her iki firmanın sunduğu hizmetler hem çeşitlenecek hem de coğrafi erişim açısından genişleyecek. Ayrıca Unifonic, Sestek’in yapay zeka ve analiz çözümleri ile küresel müşterilerine daha bütüncül bir müşteri deneyimi sağlayacak.

 

Orta Doğu'nun önde gelen müşteri etkileşim firmalarından biri olan Unifonic, bugün Ar-Ge odaklı ses ve yapay zeka çözümleri geliştiren teknoloji şirketi Sestek'i satın aldığını duyurdu. Satın alma işlemi 12 Ekim 2022 tarihinde tamamlandı.

 

2000 yılında kurulan Sestek, kurumların veri odaklı karar vermelerine, verimli çalışmalarına ve daha iyi müşteri deneyimi sunmalarına yönelik çözümler sunan teknolojiler geliştiriyor.  Sestek, bugün 16 ülkede 200’den fazla kurumsal müşteriye hizmet veriyor. İstanbul ve Ankara’daki iki Ar-Ge merkezinde 100’ü mühendis olmak üzere 140 kişilik bir ekibi var. Dubai, Londra ve New York’ta satış ofisleri bulunuyor. Müşterileri arasında Türkiye ve dünyanın önde gelen bankacılık, sigorta, telekom ve perakende markaları bulunuyor. Sestek aynı zamanda Gartner raporlarında yer alan bir ses teknolojisi şirketi olarak dikkat çekiyor. 

 

Türkiye yazılım sektörü için de önemli bir gelişme

Bu satın alma ile Unifonic, Sestek’in ses ve yapay zeka odaklı teknolojilerini hizmetleri arasına dahil ederek sunduğu çözümlerde önemli bir çeşitlilik sağlarken, aynı zamanda Sestek’in geniş bir coğrafyaya yayılan müşteri portföyünden de istifade edecek. Diğer yandan kendi alanında lider yerli bir yazılım firması olan Sestek’in, bir küresel iletişim teknolojileri devi tarafından satın alınması Türkiye pazarı için de önemli bir gelişme.

 

Satın almaya ilişkin olarak, Sestek Kurucusu ve CEO’su Prof. Levent Arslan: “Unifonic ekibiyle birlikte büyüme yolculuğumuzun yeni aşamasına başlamaktan heyecan duyuyoruz. Unifonic'in müşterilerine sınıfının en iyisi, müşteri etkileşim çözümleri sunmaya devam ederken operasyonlarını hızla ölçeklendirme yeteneğinden etkilendik. Küresel bir müşteriye çok kanallı müşteri etkileşimi teknolojisi çözümleri sağlamak için platformlarımızın birleşik yeteneklerinden ve pazara açılma tecrübelerinden yararlanmayı heyecanla bekliyoruz. Unifonic'in yatırımcıları arasında Softbank ve Sanabil gibi prestijli fonların olması ve müşteri etkileşimi alanında lider firmalardan biri olarak tanınması, pazardaki varlığımızı ve büyümemizi hızlandıracak.” şeklinde konuştu.

 

Unifonic Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmed Hamdan ise şunları söyledi: “Unifonic ve Sestek, hızla büyüyen ve gelişen müşteri etkileşim sektörünü değiştirmeye yönelik ortak bir görüşü paylaşıyor. Sestek'in yapay zekâ destekli ses otomasyon çözümleri, Unifonic'in ürün portföyünü önemli ölçüde geliştiriyor. Birleştirilmiş teknolojimiz ve pazara çıkış yeteneklerimizle, Sestek'in güçlü Ar-Ge kaslarını müşterilerimiz ve stratejik pazarlarımız genelinde etkin bir şekilde kullanırken, büyüme hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı