DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yükselen Çelik, Amerika pazarında büyüyor

Vasıflı Çelik sektörünün öncü şirketlerinden Yükselen Çelik, yaklaşık 2 yıl önce ABD’nin Chicago bölgesinde kurduğu iştiraki ‘Rising Steel’ şirketi ABD’de özellikle kalıp sektörüne yönelik önemli bir satış hacmi yakaladı.

Yükselen Çelik, Amerika pazarında büyüyor
30.05.2023 14:40
176
A+
A-

Vasıflı Çelik sektörünün öncü şirketlerinden Yükselen Çelik, yaklaşık 2 yıl önce ABD’nin Chicago bölgesinde kurduğu iştiraki ‘Rising Steel’ şirketi ABD’de özellikle kalıp sektörüne yönelik önemli bir satış hacmi yakaladı.

 

1976 yılından bu yana çelik sektöründe katma değerli ürünler alanında faaliyet gösteren Yükselen Çelik, son dönemde özellikle Amerika pazarına yapmış olduğu ihracatlarla büyümesini sürdürüyor. Yükselen’in 2 yıl kadar önce ABD merkezli kurduğu iştiraki olan ‘Rising Steel’ şirketi, ABD’de özellikle kalıp sektörüne yönelik ciddi bir satış hacmi yakalamış durumda. Amerika pazarında ürünleri tanıtmayı başaran ve hedef müşterileri ile güvene dayalı ilişkiler geliştiren Rising Steel’in önümüzdeki yıllarda Yükselen’in büyümesinde önemli pay sahibi olması bekleniyor. 

Yükselen Çelik, 2019 yılında halka arz olmuş ve sonrasında hızlı bir büyüme ivmesi yakalamıştı. 2019 yılı itibariyle 25 milyon dolar civarında olan satış gelirlerini 2022 yılı itibariyle 100 milyon dolara taşıyan şirket, yaptığı stok ve makina yatırımlarıyla vasıflı çelik servis merkezi kapasitesini yıllık bazda 100 bin tona çıkarmıştı. 

Yükselen; vasıflı çelik sektöründe 2009 yılında kurduğu modern çelik servis merkezi, aynı dönemde imzaladığı distribütörlük anlaşmaları ve 2013 yılında o dönemin en hacimli şirketlerinden Ramateks Metal’i bünyesine katmasıyla parlayan yıldızını 2019 ‘a halka arz olarak pekiştirmişti. Sektörde birçok yenilik ve inovasyona imza atan şirket, 2022 yılında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)dan 500 milyon TL civarında tahvil arzı onayı almış ve böylece Türkiye’de halka açık ilk ve tek çelik servis merkezi ünvanını kazanmanın yanı sıra sermaye piyasalarında tahvil arzı gerçekleştiren ilk çelik servis merkezi olmayı başarmıştı. 

Şirketin Kocaeli ili Dilovası ilçesinde yakın zamanda üretime başlaması beklenen yeni Çelik Servis Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte, çelik işleme kapasitesinin yıllık 200 bin tona çıkarması ve beraberinde ihracat pazarlarında daha hızlı bir büyüme gerçekleştirmesi bekleniyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı