Yüze yağ enjeksiyonu uygulaması hastanın kendi vücudundan elde edilen yağların birden fazla işlemden geçerek uygun hale getirilmesi ve daha sonra ise aynı hastanın yüzüne kanüller yardımıyla enjekte edilmesi işlemine verilen isimdir. Yalnızca yüz bölgesine değil vücudun diğer bölgelerine de uygulanan yağ enjeksiyonunu herkes gönül rahatlığıyla yaptırabilir.
Yüze yağ enjeksiyonu işlemi yaygın bilinen öneminin aksine dolgu amacıyla uygulanmaz. Yağ dokuları vücutta bulunan erişkin tipindeki kök hücreler arasında en zengini olarak bilinir. Bu tip kök hücreler ise uygulandıkları bölgede eksik faaliyet gösteren hücreleri onararak onların harekete geçmesini sağlarlar. Örnek olarak verilmek gerekirse yüze yağ enjeksiyonu uygulamasında kök hücreler değişime uğrayarak fibroblastlara dönüşürler. Bu da kolajen üretimini artırarak cildin daha genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Vücuttan alınarak toplanan yağ hücreleri belirli uygulamalardan geçer ve saflaştırılır. Bu sayede kök hücre oranlarında bir artış meydana gelir. Yağ enjeksiyonu yüze yağ enjeksiyonu uygulaması dışında meme, kalça, bacak ve vücutta doku eksikliği bulunan diğer bölgelere de uygulanan bir operasyondur. Yağ enjeksiyonu uygulaması yalnızca estetik amaçlı olarak uygulanmamaktadır. Aynı zamanda iyileşmeyen yaraların tedavisinde ve radyoterapi gören cildin toparlanması gibi alanlarda da başvurulan bir tekniktir.
Yüze yağ enjeksiyonu işleminin amacı yüzde herhangi bir nedene bağlı olarak gelişen deformasyonları gidermektir. Bu teknikle cildin daha yumuşak bir görünüme kavuşması sağlanır ve cilt daha estetik görünmektedir.
Yağ enjeksiyonu için yağ nerelerden alınır?
Yağ enjeksiyonu işlemi için alınan yağlar çoğunlukla karın bölgesinden temin edilir. Karın bölgesi haricinde kalça ve bel gibi bölgelerden de yağ alınması gerçekleşir. Liposuction işlemi uygulanan kişilerin bacak ve kollarından alınan yağlar ile hatta göz kapağı estetiği uygulamasında gözaltı torbalarından temin edilen yağlar da yağ enjeksiyonu uygulaması için kullanılmaktadır.
Yüzün hangi bölgeleri yüze yağ enjeksiyonunun en sık uygulandığı bölgelerdir?
Yüze yağ enjeksiyonu uygulaması genellikle dudak dolgunlaştırma işlemi için kullanılmaktadır. Bu işlemin amacı ağız bölgesinde bulunan kırışıklıkların kötü görüntüsünü gidermek ve elmacık kemiklerini ve alt çene bölgesini ortaya çıkarmaktır. Yüze yağ enjeksiyonu yağ enjeksiyonu uygulamaları arasında en yaygın olarak tercih edilen işlemdir. Cerrahi bir işleme gerek duyulmadan gerçekleştirildiği için oldukça fazla kişini tarafından tercih edilir. Yüz estetiği ameliyatı yaptırmak isteyen ancak sonuçlarından çekinen kişiler için de yüze yağ enjeksiyonu uygulaması biçilmiş kaftandır. Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasından memnun kalan kişi bir sonraki işlem olarak yüz estetiği ameliyatı yaptırabilir.
Yüze yağ enjeksiyonu nasıl uygulanır?
Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasında genel olarak lokal anestezi kullanılır. Bununla beraber bazı özel durumlarda genel anestezi yöntemine de başvurulabilir. Hastanın vücudundan alınan yağ daha sonra enjekte edilmek üzere birtakım yıkama ve santrifüj uygulamalarından geçer. En sonunda ise alınan yağ yüzde uygulanacak bölgeye bir enjektör yardımıyla enjekte edilerek deri altına yollanır. Böylece yüze yağ enjeksiyonu işlemi tamamlanmış olur.
Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasının avantajları nelerdir?
Yüze yağ enjeksiyonu uygulaması kalıcı mıdır?
Yüze yağ enjeksiyonu uygulaması yüzde 80 kalıcı bir uygulama olarak karşımıza çıkar. Bu işlemin kalıcılık düzeyi ise dokuya ve mevcut yağa bağlı olarak değişim gösterir. Bu işlemin mutlaka alanında uzman bir cerrah tarafından uygulanması gerekir. Böylece işlemin sonuçları daha tatminkâr olacaktır ve kalıcılık seviyesinde önemli bir artış meydana gelecektir.
Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasına ek olarak yağdan meydana gelen kök hücre işlemiyle beraber yağın kalıcılık seviyesinde artış sağlanır. Ayrıca bu bölgede hasar gören hücrelerin onarımı da sağlanır. Böylece daha doğal bir şekilde daha genç bir yüz görünümü elde edilmiş olur.
Yüze yağ enjeksiyonu zararları nelerdir?
Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasında başarı oranının artması işlemi uygulayacak cerrahın tecrübesine, işlemin Vaser Lipo tekniği ile yapılmasına, uygulama öncesinde doğru bir planlama yapılmasına ve uygun malzemelerin kullanılmasına bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer yüze yağ enjeksiyonu uygulamasında yüzün başka bölgelerine yani olması gereken yerlere değil başka yerlere uygulama yapılırsa bu bölgeler zarar görebilir. Uygulama sonrasında hafif bir ödem görülebilir anacak bu durum geçicidir.
Yüze yağ enjeksiyonu uygulaması ne zaman iyileşir? İyileşme süreci nasıldır?
Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasından sonra hastanede yatma gibi bir prosedür bulunmamaktadır. Hasta işlem sonrasında aynı gün içerisinde gündelik yaşamına geri dönebilir. Bazı hastalar için bir günlük bir dinlenme zamanı da verilebilmektedir. İşlem sonrasında tedavi bölgesinde geçici ödemler oluşabilmektedir ancak bu ödemler kendi kendine yok olurlar. İşlem sonrasında belli bir zaman geçtikten sonra uygulama kendini daha net gösterecektir. İşlem sonrasında yaklaşık bir hafta sonra çok ağır olmayacak şekilde egzersiz ve spor yapılabilir. Eğer işlem sonrasında net bir erime meydana gelirse uygulama yaklaşık 3 ila 6 ay sonrasında tekrarlanabilir. Bu işlemde pansumana veya dikişe ihtiyaç duyulmaz.
Yüze yağ enjeksiyonu ne kadar? Yüze yağ enjeksiyonu fiyatları
Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasının fiyatlandırması işlem esnasında kullanılacak olan teknik ekipman, cerrahın tecrübesi ve uygulamanın yapılacağı hastaneye bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Sizin için en doğru fiyat bilgisini öğrenmek ve diğer merak ettikleriniz için +902122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak yüze yağ enjeksiyonu operasyonu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Op. Dr. Leyla Arvas
Web Site: https://www.drleylaarvas.com
Facebook:@drleylaarvas
Instagram :@drleylaarvas