DOLAR
32,3325
EURO
35,1176
ALTIN
2.310,95
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Zümrüdü Anka’ya çocuklardan yoğun ilgi

Haydi çocuklar tiyatroya   Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Zümrüdü Anka isimli oyunu ara tatilde bulunan çocuklarla buluştu.

Zümrüdü Anka’ya çocuklardan yoğun ilgi
17.11.2022 15:50
197
A+
A-

Haydi çocuklar tiyatroya

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Zümrüdü Anka isimli oyunu ara tatilde bulunan çocuklarla buluştu. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ara tatilde bulunan çocuklara ücretsiz tiyatro oyunları yoğun ilgi görüyor. Bir haftalık ara tatilde 3 çocuk oyunu 7 gösterimde ücretsiz olarak çocuklar ile buluşuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan programda Elbise Var İnsan Yok İnsan Var Elbise Yok, Zümrüdü Anka ve Sır oyunları çocuklar için sahneleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Yıldız Kenter Sahnesi’nde sahnelenen Zümrüdü Anka isimli çocuk oyunu da ara tatilde bulunan çocuklar tarafından beğeniyle izlendi.  Ali Eyidoğan’ın yazıp yönettiği Mehmet Özgür’ün Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı Zümrüdü Anka, çocuklara keyifli bir tiyatro şöleni yaşattı. Oyunu beğeniyle izleyen çocuklar Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 

 

OYUN ÖZETİ

Felaketlerin gölgesinde bunalan ve bir çıkış yolu arayan bütün kuşlar, Hüthüt’ün önderliğinde padişahlarını bulmak için yola çıkmaya karar verirler. Efsaneye göre Kaf Dağı’nda yaşayan Zümrüdüanka kuşların padişahıdır ve onlara sadece o yardım edebilir. Fakat ona kavuşabilmek için Yedi Yol’dan geçmeleri gerekmektedir. Sabır Tarlası’ndan, Aşk Denizi’nden, Marifet Dağı’ndan, Cömertlik Vadisi’nden, Birlik Mağarası’ndan, Hayret Ormanı’ndan ve Yokluk Çölü’nden geçebilmek hiç de kolay değildir. Zümrüdüanka’ya kavuşabilmek için Yedi Yol’dan geçmeyi göze alan kuşlar, bu yolculuk sırasında eksilerek, kalanlarla güçlenerek, binbir zorlukla ve sınavla Kaf Dağı’na varırlar. Orada gördükleri şey ise beklediklerinden çok farklıdır. Yedi Yol’u başarıyla tamamlayan kuşlar, artık padişahlarına kavuşmuşlardır. Zümrüdüanka’nın sırrına sadece bu kuşlar erebilmişlerdir.

 

HAYDİ ÇOCUKLAR TİYATROYA

18-19-20 Kasım tarihlerinde saat 14.00’te de Sır oyunu çocuklar ile buluşacak. Davetiye ile girilebilecek oyunlar için 249 53 26 numaralı telefondan bilgi alınabilir. Çocuk oyunlarının davetiyeleri Yıldız Kenter Sahnesi yanı Karaalioğlu Parkı girişindeki gişelerden temin edilebilir. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı