DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

10. Eker I Run, rekor bir katılımla başlıyor

Her sene heyecanı artarak devam eden Eker I Run; umuda, iyiliğe, sevgiye, mutluluğa koşmak isteyenleri buluşturmaya hazırlanıyor.

10. Eker I Run, rekor bir katılımla başlıyor
30.09.2023 03:10
156
A+
A-

Her sene heyecanı artarak devam eden Eker I Run; umuda, iyiliğe, sevgiye, mutluluğa koşmak isteyenleri buluşturmaya hazırlanıyor. Koşu severlerin merakla beklediği 10. Eker I Run, 1 Ekim Pazar günü 4 bin 200’ü aşkın koşucunun katılımıyla düzenlenecek. 10. Eker I Run, Uludağ’ın zirvesinden sabah 07.30’da Maraton ve Bayrak Yarışı Startı ile başlayacak. Etkinlik, Bursa Eker Meydan’da Minik Adımlar, Paten Yarışları, 15K ve 5K yarışları ile devam edecek. Eker Süt Ürünleri, Bursalıları festival coşkusuyla yapılacak bu rengârenk organizasyonu izlemeye ve var gücüyle yarışacak koşucuları desteklemeye davet ediyor. 

Eker Süt Ürünleri tarafından 2014’ten bu yana düzenlenen ve her yıl büyüyerek Bursa’yla özdeşleşen bir etkinlik haline gelen Eker I Run Koşusu, rekor bir katılımla başlıyor. Türkiye’den ve dünyadan 4 bin 200’ü aşkın koşucuyu buluşturacak olan 10. Eker I Run, “Koşuyoruz” mottosu ile 1 Ekim Pazar günü düzenlenecek. Organizasyon kapsamındaki eğlencenin, etkinliklerin, yarış start ve finişlerinin ana merkezi ise Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Eker Meydan olacak. Eker Meydan’a gelen Bursalılar, 10. Eker I Run’ı yakından takip edebilecek.

Kayıt sürecinde yoğun bir ilginin gösterildiği organizasyonda, 4 bin 200’den fazla katılımcı sayısıyla yeni bir rekor kırıldı. 10. Eker I Run’da; 5K, 15K, 42K, Paten Yarışı, Kurumsal Takımlar Bayrak Yarışı ve Minik Adımlar’dan oluşan tüm kategorilerde katılımcı kontenjanları doldu ve kayıtlar kapandı. Bu nedenle yarış günü etkinlik alanında sporcu kaydı alınmayacak.

 

10. Eker I Run başlamadan bağış rekoru kırıldı

Eker I Run Koşusu özellikle Yardımseverlik Koşuları ile değer yaratıyor. Adım Adım oluşumunun iş birliği ile gerçekleşen Yardımseverlik Koşuları’nda, gönüllü koşucular Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) projeleri için bağış topluyor. İPK – İYİLİK PEŞİNDE KOŞ” (ipk.adimadim.org) Platformu’nda yayınlanan projeler için yarış başlamadan bağış rekoru kırıldı. 700’e yakın gönüllü koşucu ve 3 bin 900’e yakın bağışçı ile 1 milyon 400 bin TL kaynak yaratıldı. 10. Eker I Run’da, etkinlik gününde yapılacak Yardımseverlik Koşuları’nın da etkisiyle tüm zamanların en büyük kaynağının yaratılması hedefleniyor.

10. Eker I Run’da kampanyalarıyla yer alacak 15 STK şu şekilde sıralanıyor: Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), İlgi Otizm Derneği, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Koruncuk Vakfı, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV), Paylaşımcı Toplum Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), UNICEF Türkiye Milli Komitesi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Resmi Partner olarak 10. Eker I Run’a katkı sağlıyor. Adım Adım oluşumu, organizasyonun Sosyal Sorumluluk Partnerliğini üstleniyor. 

Partner markalar ise etkinliğe değerli katkılar sağlıyor. 10. Eker I Run; Michelin, SPX, Koçaslanlar Holding, Bursa Teleferik, 6000 Meydan, Eker Meydan, Uludağ İçecek ve Uludağ Elektrik desteğiyle düzenleniyor.

 

10. Eker I Run Programı:  

Bursa’da koşuyu, eğlenceyi, sağlıklı yaşamı ve yardımseverliği aynı platformda buluşturacak olan Eker I Run 2023’ün programı şöyle:

 

1 Ekim 2023, Pazar

07.30               Maraton & Bayrak Yarışı Startı (Uludağ Zirve)

10.00-10.30    Minik Adımlar Startı (Eker Meydan)                    

11.20               15K Yarışı Startı (Eker Meydan)

12.00               5K Yarışı Startı (Eker Meydan) 

12.05               Özel Sporcular Yarışı Startı (Eker Meydan)  

13.00               Paten Yarışı (Eker Meydan)  

 

 

Ödül Törenleri

11:30                Ödül Töreni – Maraton ve Bayrak Yarışı

12:10                Ödül Töreni – Minik Adımlar

12:40                Ödül Töreni – Paten Yarışı

14:30                Ödül Töreni – 15K / 5K

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı