DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

100. yıl şerefine yatlar Körfez'de

İzmir Körfez Festivali’nin 3.

100. yıl şerefine yatlar Körfez'de
30.10.2023 04:00
76
A+
A-

İzmir Körfez Festivali’nin 3. gününde denizdeki heyecan doruğa çıktı. 100. Yıl Yat Yarışı’nın startını veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “100. yılı yaşamak herkese nasip olmaz. Ancak biz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde yüzüncü yıl coşkusunu yaşıyoruz. İzmirliler şunu bilsin ki İkinci Yüzyıl’da her şey çok daha güzel olacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen İzmir Körfez Festivali’nin üçüncü gününde denizdeki rekabet optimist ve yat yarışları ile başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer İzmir Körfezi’nde sporcuların heyecanına ortak oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Herkese nasip olmaz, ancak biz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde yüzüncü yıl coşkusunu yaşıyoruz. Yüzüncü yılın son, ikinci yüzyılın ilk gününü hep beraber yaşıyoruz. Çok şanlıyız. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. İzmirliler şunu bilsin ki İkinci Yüzyıl’da her şey çok daha güzel olacak” dedi.

 

Kupanın sahibi bugün belli olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü ve İzdeniz işbirliğiyle düzenlenen yarışlara ilgi yoğundu. Yaklaşık 35 tekne ve 350 sporcunun katıldığı 100. Yıl Yat Yarışı’nın startını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdi. 

Yine Körfez Şenliği kapsamında Karşıyaka Yelken Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı Optimist Yelken Yarışına ise 12 takım, 140 sporcu katıldı. İzmirliler sahillere akın ederek bu güzel manzaranın tadını çıkardı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı