DOLAR
32,3159
EURO
35,1191
ALTIN
2.296,14
BIST
9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

19. Yüzyılın En Önemli Eserlerinden 'Sefiller' Atatürk Kültür Merkezinde Tiyatroseverlerle Buluşuyor

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları, dünyanın en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Victor Hugo’nun başyapıtı Sefiller ile 19, 20, 21 Ocak tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda sahne alacak Victor Hugo’nun üzerinde 14 yıl çalıştığı, 18.

19. Yüzyılın En Önemli Eserlerinden 'Sefiller' Atatürk Kültür Merkezinde Tiyatroseverlerle Buluşuyor
16.01.2023 16:10
371
A+
A-

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları, dünyanın en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Victor Hugo’nun başyapıtı Sefiller ile 19, 20, 21 Ocak tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda sahne alacak

Victor Hugo’nun üzerinde 14 yıl çalıştığı, 18. yüzyıl Fransa’sında halkın hayata tutunuşunu aktaran “Sefiller”, çağları, coğrafyaları aşarak dünyanın en önemli edebi eserlerinden birisi ve Fransa’nın başyapıtı olarak nitelendiriliyor. Bugüne kadar filmlere, müzikallere ve tiyatro oyunlarına konu olan “Sefiller”, Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Atatürk Kültür Merkezi sahnelerine taşınıyor. 19, 20, 21 Ocak tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda 2 perde olarak sahnelenecek oyunda, insanın evrensel hikayesinde adaletin ve sevginin, acının ve umudun, dünün ve bugünün hikayesi izleyiciye sunuluyor.

Victor Hugo dendiğinde ilk akla gelen eserlerinden biri olan ve 1862’de yayınlanan “Sefiller”, hala dünyanın en çok okunan kitapları arasında yer alıyor.  19. yüzyılın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen “Sefiller”, 1800’lü yılların Fransa’sında yasa ve merhametin doğasının incelenmesiyle birlikte; tarih, siyaset, ahlak, adalet, din, ailevi ve romantik sevginin türlerini ve doğası konularını halkın yaşadığı sefalet ve zorluklarla birlikte aktarıyor. 19 yıl kürek mahkumluğu yapan Jean Valjean’in hayatı üzerinden merak uyandırıcı bir realite sunan “Sefiller”, dürüst bir dostun anlattığı gerçek bir olay kadar etkileyici ve daim bir şekilde seyirciyle buluşuyor.

İzleyiciye farklı duyguları bir arada yaşatacak olan oyun, toplum tarafından dışlanan, önceleri kötü ama sonrasında iyileşen Jean Valjean’in yaşam mücadelesini ve Valjean’in amacına giden yoldaki hikayesini soluksuz bir döngüde deneyimletiyor. İpek Atagün Gezener’in rejisi ve Volkan Yalçıntoklu çevirisiyle seyirci karşına çıkan eserin unutulmaz baş karakteri Jean Valjean rolünü Durukan Ordu üstlenirken; Piskopos rolüne Mehmet Akay, Javert rolüne Caner Kadir Gezener, Fantine rolüne Aslı Artuk, Mösyö Thenardier rolüne Şevki Çepa, Cosette rolüne Eda Aydınlı hayat veriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı