DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

2023-2024 Sezonu Trendyol Süper Lig Fikstürü Çekildi

2023-2024 Sezonu Trendyol Süper Lig fikstür çekimi bu akşam TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde çeşitli etkinlikler ve sanat dünyasının katılımıyla  gerçekleştirildi.

2023-2024 Sezonu Trendyol Süper Lig Fikstürü Çekildi
19.07.2023 13:28
146
A+
A-

2023-2024 Sezonu Trendyol Süper Lig fikstür çekimi bu akşam TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde çeşitli etkinlikler ve sanat dünyasının katılımıyla  gerçekleştirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Digitürk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Rashed Al-Marri, Süper Lig’in isim sponsoru Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Trendyol Süper Lig Kulüp Başkanları ve temsilcileri, beIN Sport yetkilileri ve teknik direktörlerin yanı sıra sanat camiasından Alişan, Seren Uzun, Ceren Gündoğdu, Bülent Serttaş, Tahsin Hasoğlu, Gökhan Tepe, Sefo, Ömür Gedik ve Gripin müzik grubu da geceye katılan isimler arasında yer aldı.

TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri yaz bahçesinde düzenlenen Trendyol Süper Lig fikstür çekimi etkinliği kokteyl ile başladı. Ceren Gündoğdu’nun mini konseri ve ardından komedyen Tahsin Hasoğlu’nun Stand-up gösterisiyle devam eden gecede açılış konuşmasını TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi gerçekleştirdi.

Büyükekşi: “İngiltere ve İspanya’dan sonra en büyük üçüncü isim sponsorluğu anlaşmasını yaptık”

Büyükekşi konuşmasında Trendyol ile yaptıkları tarihi sponsorluk anlaşmasıyla liglerin yeni adının Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig olduğunu hatırlatarak, “Böylece, Avrupa liglerinde İngiltere ve İspanya’dan sonra en büyük 3. isim sponsorluğu anlaşmasını imzaladık. Türk futbol tarihinin rekorunu kırdık. Geçtiğimiz sezon son haftalara kadar şampiyonluk yarışı devam etti. Bu büyük rekabet, ligimizin değerini arttırdı. Ve futbola yatırımı daha cazip hale getirdi. Yeni isim sponsorluğumuz ile birlikte, önümüzdeki sezonun daha kaliteli, rekabetin ve heyecanın daha üst düzeyde olacağına inanıyorum.” dedi. 

“Türk futbolunun marka değerini artırmak için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz”

Her zaman ısrarla altını çizdiği konunun Türk futbolunun marka değerini artırmak olduğunu vurgulayan TFF Başkanı, “Yükselen sponsorluk gelirlerimiz ve yeni yayın ihalesinde hedeflediğimiz artış çok önemli. Ancak tüm paydaşlar olarak, futbolun güzel ve eğlenceli taraflarını öne çıkarmamız da gerekiyor. Federasyon olarak bizim görevimiz, Türk futbolunun; marka değerini yükseltmek. Yapısal sorunlarını çözmek. Kulüplerimize yeni gelir kaynakları yaratmak. Süper Lig’e ve tüm liglerimize değer katacak yeni projeler üretmek. Tüm bu alanlarda çalışmalarımızı, ailemizden aldığımız güçle büyük bir kararlılıkla sürdüreceğimizin bir kez daha altını çizmek isterim.” ifadelerini kullandı. 

“Ligimizin hem marka değerini hem de ticari gelirlerini artıracak yeni bir projeyi hayata geçirdik”

Trendyol Süper Lig’in şu an dünyanın en değerli 10 ligi arasında yer aldığını ve 100’den fazla ülkede yayınladığını vurgulayan Mehmet Büyükekşi, “Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Fikstür düzeni ve profesyonel liglerimizin marka değerini artırmak için düğmeye bastık. UEFA Şampiyonlar Ligi, Alman ve Belçika lig yapılarını yeniden düzenlemiş Hypercube firmasıyla anlaştık. Önümüzdeki 6 ay süresince futbol ailesinin tüm paydaşlarıyla görüşmeler yapacağız. Süper Lig, 1. lig, 2. ve 3. Lig ve Türkiye Kupası’nda oynanacak format ve fikstür yapısını oluşturacağız. Diğer taraftan, ligimizi, dünyanın önde gelen ligleri arasında hak ettiği yerde konumlandırmak istiyoruz. Bu anlamda, ligimizin hem marka değerini hem de ticari gelirlerini artıracak yeni bir projeyi hayata geçirdik. Şampiyonlar Ligi markasını oluşturan ekibin danışmanı ile çalışıyoruz. Süper Lig kulüpleri ve yayıncı kuruluşumuzla toplantılarımızı yaptık. Hep birlikte ortak bir akılla Süper Lig’in kurumsal kimliğini yeniden inşa edeceğiz. Yeni sponsorluk modelleri oluşturarak ligimizde yer alan kulüplerimizin gelirlerini artıracağız. 

“Amacımız hepimizi futbol ile birleştiren yepyeni kahramanlık hikâyeleri yazmak”

“Futbol kazanmak üzerine kurulu bir oyun ama asla ‘bir kazananın olduğu ve geri kalanların kaybettiği bir oyun’ değil. Savaş hiç değil” diyen Başkan Büyükekşi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Galip gelmenin gururunu paylaşacağımız, kaybettiğimizde de eksiklerimizi tamamlayarak yola devam edeceğimiz yeni bir kültür inşa etmeye mecburuz. Federasyon, takımlar, taraftarlar hep birlikte el ele verip, Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır yeni bir hikâye yazmaya ihtiyacımız var. Futbol akademilerimizde yetiştireceğimiz genç yeteneklerimizden dünya çapında oyuncular çıkarmak istiyoruz. Amacımız hepimizi futbol ile birleştiren yepyeni kahramanlık hikâyeleri yazmak. Amacımız Türkiye’yi harekete geçirmek. Futbolumuzu ve ligimizi daha ileriye taşımak için ailemizin tüm üyelerinin bu vizyonla omuz omuza çalışması gerekiyor. Yeni sezonda bu hedefe ulaşmak için herkesin üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğine inanıyorum. Bu sezon geçmişten ders alarak bazı şeyleri daha farklı yapmak zorundayız. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleme hatasına düşmememiz gerekiyor. Hep birlikte, tribünlerin dolduğu, daha çok kadın ve çocuk futbolseverlerin maça geldiği, futbol güzelliklerinin, kalitesinin konuşulduğu bir futbol iklimi yaratmak zorundayız. Türkiye futbol federasyonu olarak eşit, şeffaf, adil, tarafsız yönetim anlayışı ile tüm kurullarımızla birlikte Türk futboluna güveni hep birlikte inşa edeceğiz.”

“Futbolun birleştirici gücünün, dostluğun, Fair-Play’in ön planda olduğu, sakatlıkların yaşanmadığı, seyir zevki yüksek maçlara sahne olacak bir sezon yaşanmasını temenni ediyorum”

Yeni sezonla ilgili temennilerini de dile getiren Mehmet Büyükekşi konuşmasını, “Trendyol Süper Lig 11 Ağustos’ta 66. sezonuna merhaba diyecek. Sizlerin de bildiği gibi, deprem felaketi nedeniyle ligden çekilmek zorunda kalan Atakaş Hatayspor ve Gaziantep Futbol Kulübümüzün de yeniden katılımıyla 20 takımımızın mücadele edeceği bir sezon geçireceğiz. Yeni sezonda futbolun birleştirici gücünün, dostluğun, Fair-Play’in ön planda olduğu, sakatlıkların yaşanmadığı, seyir zevki yüksek maçlara sahne olacak bir sezon yaşanmasını temenni ediyorum. Sanatçı dostlarımızın da bugün bizlere destek olduğu Trendyol Süper Lig 2023-2024 fikstür çekiminin hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.” sözleriyle tamamladı. 

Koç: “Bazıları ligimizin değersiz olduğunu düşünürken tarihi bir sponsorluk anlaşmasına imza attınız”

Gecede konuşan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, başkan olarak görev yaptığı 5 yılda fikstür çekimlerine katılmadığını, ilk kez böyle bir gecede yer aldığını söyledi.

Maçların oynanmadığı dönemin başkanlar ve yöneticiler olarak stressiz bir dönem olduğunu ancak taraftarların maçları heyecanla beklediğini ifade eden Koç, “2023-2024 Trendyol Süper Lig sezonunun tüm kulüplerimiz, taraftarlarımız, yayıncı kuruluş, emekçi medya mensupları, sponsorlarımız, kısacası tüm paydaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yeni sponsorumuz Trendyol’a ailemize hoş geldiniz diyorum. Sponsorluğu için de teşekkür ediyorum. Ayrıca bir parantez açarak, Sayın Başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ve tebrik etmek istiyorum. Bazıları ligimizin değersiz olduğunu düşünürken tarihi bir anlaşmaya imza attınız. Yıllar sonra özel sektörden bir firma ligimizin isim sponsoru oldu. Bunun için kulüplerimiz adına size teşekkürlerimi iletiyorum ve tebrik ediyorum. Tüm kulüplerimize yeni sezonda başarılar diliyorum. Hepimizin yolu açık, şansı bol olsun. Kazasız, belasız taraftarlarımıza, sponsorlarımıza keyif vereceğimiz bir sezon olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Futbolda birçok sorun olduğunu, sorunların günden güne arttığını vurgulayan Ali Koç “Hepimizin bildiği finansal sorunlar var. Çok paydaşın dile getirip beceremediği adil rekabet ortamının sağlanması lazım. Finansal konularda sıkıntımız çok büyük. Ne kulüpler, ne federasyon bu finansal durumun içinden çıkabilecek durumda değil. Bıçak kemiğe dayandı.” ifadelerini kullandı.

Kulüplerin kontrolü dışında gelişen olumsuzluklar olduğuna dikkati çeken Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, şöyle devam etti:

“Olumsuzluklara tedbir alınmaya çalışsa da finansal açıdan belimiz bükülmüş durumda. Döviz kuru hepimizi ilgilendiriyor. Bizim gelirlerimizin yüzde 80 Türk lirası, giderlerimizin yüzde 75 döviz. 2016 yılında 500 milyon dolarlık bir yayın ihalesi yaptık. Bugün bu rakam 100 milyon dolara indi. Federasyon payını çıkınca kulüplerin alacağı pay 87-88 milyon dolar civarında. 500 milyon dolarlık ihale yapıldı ama hiçbir zaman 500 milyon dolar ödenmedi. Anlamsız indirimler kabul edildi. Ben yayıncı kuruluşa kızardım, sonra haklı olarak kendi çıkarlarını koruduğunu gördüm. Esas sorun TFF’de. Bu gelir kalemine en büyük darbe 2018-2021 yılları arasında oldu. Yayın geliri 5 senede yüzde 80 düştü. Bana göre bir önceki federasyonun sorumsuz davranması nedeniyle ihaleye hazırlanılmamıştır.”

“Bu ortamda gemiyi yüzdürmeye çalışıyoruz”

Vergi oranının yüzde 15’ten 40’a çıkmasının kulüplerin yükünü artırdığını da söyleyen Ali Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Cumhurbaşkanımızın onayıyla mükemmel işleyen bir stopaj sistemi vardı. Ama ne olduysa sebebi belli olmayan şekilde bu durdu. Sonrasında Mehmet Büyükekşi başkan geldi ve tekrar bu sistem devreye girdi, bunun için sizi tebrik ederim ve teşekkür ederim. Bizleri hovarda, beceriksiz hatta karanlık işlere karışan insanlar olarak görüyorsunuz ama bu saydıklarımızın hepsi bizlerin kontrolü dışında gelişti. Bu ortamda biz gemiyi yüzdürmeye çalışıyoruz. Adil rekabetten bahsediyoruz. Ama futbol açısından çok fazla mesafe kat edemiyoruz. Önümüzdeki sezon beklentimiz hakem yönetiminde, sizlerin yönetiminde, kurulların alacağı kararlarda herkese eşit mesafede olunması.”

Al-Marri: “Korsan yayıncılıkla etkili mücadele, Türk futbol endüstrisinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelişimi açısından büyük önem taşıyor”

Digitürk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Rashed Al-Marri, Trendyol Süper Lig’in resmi yayın partneri olan beIN Sports’un uzun yıllardır, Türk futbolu ile sürdürdüğü işbirliğinden dolayı büyük gurur duyduğunu belirterek, “Hep birlikte gerçekten çok güzel şeyler başardık. Amacımız Türk futbol camiasının son derece tutkulu hayranları için harikulade bir yayın kalitesine ulaşmaktı. BeIN Sports olarak geçtiğimiz sezon çeşitli spor dallarında 2500 yayın gerçekleştirdiklerini ve bunların arasında Süper Lig maçları da vardı. beIN Sports olarak biz Trendyol Süper Lig’in maçlarını dünya çapında 100 ülkede de futbolseverlere taşıdık. Korsan yayın meselesi bütün futbol camiasını çok kötü bir şekilde etkiliyor. Korsan yayıncılıkla etkili mücadele, Türk futbol endüstrisinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Korsan yayınlar ligin marka değerine büyük zarar veriyor ve tüm futbol ekonomisinin gelir kaybı yaşamasına yol açıyor. Ayrıca korsan yayıncılık, yasal yayıncıların pazar payını önemli ölçüde aşındırabilir. İzleyicileri yayın hakkı sahibi kanallardan uzaklaştırarak reklam gelirlerini ve abonelik oranlarını olumsuz etkiler. Bu durum yayıncıların finansal sürdürülebilirliğini zayıflatmakla kalmaz, aynı zamanda kaliteli programlara ve yeni spor haklarına yatırım kabiliyetini de ortadan kaldırır.” ifadelerini kullandı.

Korsan yayınların tüketiciler için de risk oluşturduğunu aktaran Al-Marri, şunları kaydetti:

“İzinsiz yayın yapan web siteleri ve uygulamalar, izleyicileri kötü amaçlı yazılımlara, kötü niyetli reklamlara her ikisi de izleyicinin kişisel bilgilerini riske atar ve nihayetinde düşük kaliteli içeriğe maruz bırakabilir. Korsan yayıncılıktan kaynaklanan gelir kayıpları altyapı yatırımları başta olmak üzere, sporun toplumun daha geniş bir kesimine yayılmasına yönelik girişimlere ve tüm spor ekosistemine zarar verir. Bu nedenle korsanla mücadele için sıkı tedbirler alınması; maddi kayıpların azaltılması, fikri mülkiyet haklarının korunması ve Türkiye yayıncılık pazarının sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor.”

 Çetin: “Trendyol olarak artık biz de kendimizi bu harika ailenin bir parçası olarak görüyoruz”

Konuşmasına “Futbol ailemizin saygıdeğer üyeleri sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek başlayan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ise, “Ailemizin dedim gururla!  Çünkü eğer kabul ederseniz artık biz de bu harika ailenin bir parçası olarak görüyoruz kendimizi. Hepinize sonsuz teşekkür ederiz. Trendyol olarak ülkemizin spor alanında gösterdiği gelişimi heyecanla izliyoruz. Birbirinden yetenekli ve kaliteli futbolculardan, harika bir teknik ve idari kadrodan oluşan A Milli Futbol Takımımız Almanya 2024 yolunu yarıladı. Onlara sonsuz güveniyoruz. Biz de ilk yurtdışı ofisimizi Almanya’da açtık. Daha ilk yılımızda en hızlı büyüyen ve en popüler moda markası olduk.; inanıyoruz ki milli takımız da Almanya’daki şampiyonada çok başarılı olacak. Pazar gecesi de Amerika’da dünyanın bir numarası olan kadın voleybol takımımıza coşkuyla sevindik. Dün akşam Akif Başkan ve kaptanımız Eda’yı tebrik ederken çok duygulu anlar yaşadık. Trendyol olarak “Filenin Sultanlarının” da ana sponsoru olarak yanlarında olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkenin çocuklarıyla, gençleriyle gurur duyması için, bu ülkenin sporda bir marka olması için yapılacak ne varsa Trendyol olarak yanlarındayız. ifadelerini kullandı. 

“Federasyonumuzun Süper Lig’in marka değerini daha da yükseltme vizyonuna inandığımız ve bu vizyona katkı sağlamak istediğimiz için bu aileye katıldık”

Trendyol olarak sadece sponsorluk değil yol arkadaşlığı için omuz omuza verdiklerinin altını çizen Çağlayan Çetin şöyle devam etti:

“Bu yalnızca Trendyol’un değil,  Türkiye’nin dört bir köşesindeki 300 bin satıcımız, 500 üreticimiz, 22 bin kuryemiz ve aynı zamanda buradaki tüm kulüplerimizin de taraftarı olan 30 milyonu aşkım müşterimizin de sponsorluğudur. Bizler federasyonumuzun üzerine titizlikle eğildiği Süper Lig’in marka değerini daha da yükseltme vizyonuna inandığımız ve bu vizyona katkı sağlamak istediğimiz için bu aileye katıldık. Geçen hafta yine bu mekanda açıkladığımız imza töreninden sonra beIN Sports CEO’su Yusuf Bey ile konuştuk. Yayıncı kuruluş ile işbirliği halinde 1. Lig’e desteğimizle kulüplerimizin yeni yıldızlar yetiştirmesine; Süper Ligimize adımızı vererek de takımlarımızın Avrupa arenasında daha hızlı koşmasına katkımızın olmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle başta TFF ve Sayın Başkanı olmak üzere olmak üzere büyük futbol ailemizin tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum. Çekilecek fikstürün hayırlı olmasını diliyorum. Heyecan dolu maçlarda buluşmak üzere, herkese iyi akşamlar diliyorum.” diye konuştu.

Fikstür çekimi gerçekleştirildi

Konuşmaların ardından Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu fikstür çekimi, kulüp başkanları, yöneticileri ve geceye katılan sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Trendyol Süper Lig’de çekilen fikstür çekimi sonrası 11-12-13-14 Ağustos’ta oynanacak ilk hafta karşılaşmaları şu şekilde:

Kayserispor-Galatasaray

Pendikspor-Atakaş Hatayspor

Kasımpaşa-MKE Ankaragücü

Corendon Alanyaspor-RAMS Başakşehir

Adana Demirspor-Çaykur Rizespor

VavaCars Fatih Karagümrük-Beşiktaş

Trabzonspor-Antalyaspor

Fenerbahçe-Gaziantep FK

Demir Grup Sivasspor-Yılport Samsunspor

TÜMOSAN Konyaspor-İstanbulspor

İLK YARI FİKSTÜRÜNÜN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Ligin ilk yarısı 18 hafta oynanacak

Süper Lig’de sezon 11-12-13-14 Ağustos’ta oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. 23-24-25 Aralık’taki 18. hafta maçlarıyla ligde ilk yarı sona erecek. 5-6-7-8 Ocak’taki 19. hafta mücadeleleriyle başlayacak ikinci yarı ise 19 Mayıs 2024’te sona erecek.

Maç takviminin sıkışması nedeniyle 17 ve 22. hafta karşılaşmaları hafta içi oynanacak. Ayrıca 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler dolayısıyla 31. hafta mücadelelerinde takımlar 2-3-4 Nisan tarihlerinde karşı karşıya gelecek. Sezonu 17, 18, 19 ve 20. sırada tamamlayan 4 takım bir alt lige düşecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı