DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

2024-25 akademik yılında Birleşik Krallık’ta yüksek lisans eğitimi almak isteyen 11 öğrenciye burs imkanı

2024-25 akademik yılında Birleşik Krallık’ta yüksek lisans eğitimi almak isteyen 11 öğrenciye burs imkanı
02.01.2024 16:15
19
A+
A-

British Council, Birleşik Krallık Hükümeti’nin GREAT Kampanyası kapsamında düzenlenen GREAT Bursları ile Türkiye vatandaşı öğrencilere eşsiz bir lisansüstü eğitim fırsatı sunuyor. 2024-25 akademik yılında İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’daki farklı uzmanlıktaki 11 üniversite tarafından verilecek burslarla, Türk öğrencilerin Birleşik Krallık’ta eğitim alma hayalleri gerçek oluyor.

GREAT Bursları, Birleşik Krallık’ta bir yıllık lisansüstü eğitim almayı hedefleyen Türkiye ve diğer 14 ülkeden öğrencilere yönelik bir burs programıdır. Aralarında Anglia Ruskin University, Brunel University London, Cardiff University, Edinburgh Napier University, Goldsmiths University of London, Loughborough University, Newcastle University, University of Hull, University of Kent, University of Leeds ve University of Nottingham’ın bulunduğu Birleşik Krallık’ın önde gelen 11 üniversitesi, farklı ilgi ve uzmanlık alanlarında burslar sağlıyor. Tüm tam zamanlı lisansüstü eğitimli yüksek lisans programlarını kapsayan GREAT burs programında, eğitim ücretini karşılamak üzere her öğrenciye 10 bin Sterlin değerinde burs veriliyor. Seçili üniversitelerden Loughborough University, bu sene burs tutarını 18 bin Sterlin’e çıkartırken, Brunel University London ise eğitim ücretine ek olarak 5 bin Sterlin değerinde yaşam bursu imkanı da sağlıyor. Burs programının bir parçası olarak, bursiyerlere eğitimlerinin ilk döneminde ‘hoşgeldiniz’ etkinliğine, ikinci dönemde ise bağlantılarını geliştirmeye yönelik etkinliklere katılma fırsatı sunuluyor.

Bursu sağlayan üniversitelerin kendi web siteleri üzerinden yapılan başvuruların son günleri, Nisan-Mayıs 2024 arasında değişiklik gösteriyor. Başvuru koşulları arasında, Türkiye vatandaşı olmak ve üniversitedeki bir lisansüstü programının tüm şartlarını yerine getirerek kabul almış olmak yer alıyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilerle, başvuruların değerlendirilmesinin ardından üniversiteler tarafından iletişime geçiliyor.

Bu eşsiz fırsatla Türk öğrenciler, Birleşik Krallık’ta kaliteli bir lisansüstü eğitim almanın kapılarını aralıyor. Türkiye’den, 2022-23 dönemine kıyasla, eğitim almak için Birleşik Krallık’ı tercih eden öğrencilerin sayısında yüzde 39 artış görülüyor. GREAT bursları da Türkiye ve Birleşik Krallık arasında güçlü bağlantılar kurulmasına destek sağlıyor.

 

GREAT bursları ile ilgili detaylı bilgiye www.britishcouncil.org.tr/study-uk/great-scholarship-2024-2025 web sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

GREAT burs programında yer alan üniversiteler:

  • Anglia Ruskin University
  • Brunel University London
  • Cardiff University
  • Edinburgh Napier University
  • Goldsmiths, University of London
  • Loughborough University
  • Newcastle University
  • University of Hull
  • University of Kent
  • University of Leeds
  • University of Nottingham