DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

4. Bergama Tiyatro Festivali Üç Günde 4000'i Aşkın Katılımcıyı Ağırladı

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Bergama Tiyatro Festivali 11-13 Ağustos tarihleri arasında ilgi çekici performans programının yanında farklı yaşlardaki katılımcılara yönelik disiplinlerarası atölye çalışmaları, paneller ve yürüyüşlerden oluşan çok yönlü seçkisiyle 7’den 70’e 4000’i aşkın katılımcıyı ağırladı.

4. Bergama Tiyatro Festivali Üç Günde 4000'i Aşkın Katılımcıyı Ağırladı
15.08.2023 19:10
112
A+
A-

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Bergama Tiyatro Festivali 11-13 Ağustos tarihleri arasında ilgi çekici performans programının yanında farklı yaşlardaki katılımcılara yönelik disiplinlerarası atölye çalışmaları, paneller ve yürüyüşlerden oluşan çok yönlü seçkisiyle 7’den 70’e 4000’i aşkın katılımcıyı ağırladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle dördüncü kez perde açan festival 11 farklı mekânda hayat buldu.

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan ve bu yıl 4. kez sanat severlere kapılarını açan Bergama Tiyatro Festivali11-13 Ağustos tarihleri arasında 4000’i aşkın katılımcıyı ağırladı. Tiyatro sahnesinin öne çıkan örnekleriyle birlikte yerli ve uluslararası 12 performansın yanı sıra farklı yaşlardaki katılımcılara yönelik festival özel içerikleri, disiplinlerarası atölye çalışmalarıpaneller ve yürüyüşlerden oluşan çok yönlü festival programı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir BelediyesiBergama Belediyesi, BERKSAV (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı), Bergama Ticaret Odası ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle geniş bir kitleye ulaştı. 

Odeabank ve Mey|Diageo sponsorluğunda 3dots ve BERaBER tarafından Bergama’nın tarihi ve özel mekânları Asklepion Antik Tiyatro; Emre Arolat imzalı kültür merkezi BerKMOdeon Pergamon; yapımı 1936’da tamamlanan Bergama Müzesi ve Akropol başta olmak üzere 11 farklı mekânda hayat bulan festival, her sene üzerinde durduğu YerelleşmeSektörleşmeKültürel Hayatın Erişilebilirliği ve Çocuklar ve Gençler başlıklarını odağına alan ve üç güne yayılan programı boyunca hem ücretli hem de ücretsiz etkinlikleriyle 7’den 70’e uzanan her yaştan sanat severe kapılarını açtı.

Birbirinden kapsamlı etkinliklerle festival ruhu üç gün boyunca Bergama’ya yayıldı 

Bu sene ağırlığı hissedilen komedi işleri ile katılımcılarını “Neşeli” bir programla buluşturan Bergama Tiyatro Festivali, sanatseverlere bir arada eğlenmenin değerini de yeniden hatırlattı.

Festivalin ilk günü sahnede olan ve Devekuşu Kabare’nin unutulmaz prodüksiyonu ile hafızalara kazınan Turgut Özakman’ın “Deliler” oyununu büyük usta Metin Akpınar ve Mert Fırat’ın ortak yönetmenliğinde günümüze taşıyan DasDas yapımı “Deli Bayramı” Asklepion Antik Sahnesi’nde festivalin bugüne kadarki en yüksek katılımlı performanslarından birisi olarak izleyicilerin enerjisini yükseltti.

Festival Özel kapsamında; deneysel müziğin disiplinlerarası temsilcisi Ah! Kosmos ile kemancı ve besteci Ceren Türkmenoğlu’nun bir arada gerçekleştirdiği “Akropol Serisi #2 Ah! Kosmos & Ceren Türkmenoğlu” performansı Akropol’ün büyülü atmosferinde; sergi ortamını koreografi, madde ve zaman yoluyla bireyler arası süreçler olarak yeniden yorumladıkları sürükleyici solo projeleri ile tanınan Stockholm’de yaşayan ikili Lundahl & Seitl’in mekâna duyarlı ve sürekli olarak dönüşüme uğrayan çalışmaları “Symphony Of A Missing Room” Akropol ve Asklepion Antik Sahnesi’nde katılımcılarına benzersiz bir deneyim yaşattı. 

Bahar Çuhadar & Gülin Dede Tekin & Onur Şimşek yürütücülüğünde hayata geçirilen “Oyun Çıkışı”; üç gün boyunca Kendine Has Tonoz Bahçe’de seyircilerle oyun ekiplerini keyifli bir sohbette bir araya getirerek, katılımcılara paylaşım alanlarını büyütme fırsatı sundu.

%80’i Bergamalılardan oluşan festival ekibinin yanı sıra festival destekçisi yerel işletmeler Ürper Gıda, Q-BA Patisserie, Altın Kepçe, Odeon Pergamon ve Akropol Restaurant & Cafe, Bergama Tiyatro Festivali’nin her sene üzerinde durduğu başlıklardan biri olan Yerelleşme konusunda her geçen sene daha fazla karşılıklı olarak fayda sağlayan bir ortam yaratılmasını mümkün kılıyor. Bunun yanında İzmir Goethe-Institut, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun uluslararası destekleri de festivalin çok katmanlı yapısını geliştirmeyi sürdüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı