DOLAR
32,3906
EURO
34,8024
ALTIN
2.440,02
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

9. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Heyecanına Ortak Olan Sponsorlar ve Kurumlar Dev Organizasyona Değer Katıyor

9. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Heyecanına Ortak Olan Sponsorlar ve Kurumlar Dev Organizasyona Değer Katıyor
16.04.2024 12:59
17
A+
A-

T.C Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, kurumsal destekçileri ve sponsorları ile her geçen yıl daha da güçleniyor.

 

TUR 2024’te Lider Formalar, sponsorları ile hedefe koşuyor. Genel Klasman Lideri Turkuaz Forma sponsoru Spor Toto, Sprint Lideri Yeşil Forma Sponsoru MOSSO Bisiklet, Tırmanış Lideri Kırmızı Forma sponsoru Türk Hava Yolları markaları değerli katkıları ile bu eşsiz yarışta dünyaca ünlü bisikletçilere eşlik ediyor. TRT, Lig Radyo ve Radyo D medya sponsorları olarak Tour of Türkiye’nin iletişim ve medya değerini artırıyor. Shimano, nötral servis hizmeti ile yarışa teknik destek veriyor, büyük heyecana ortak oluyor.

TUR’a katılan milyon dolarlık takımların ve dünyaca ünlü pedalların yarattığı değer ise sponsorların takımlara yatırım yapmalarını sağlıyor. Markalar misyonları ve etkileri ile bisiklete değer katıyor. Farklı sektörlerden yüzlerce marka bisiklet sporuna, bu dev endüstriye yatırım yapıyor.  Hollandalı dsm-firmenich PostNL takımı, 31 sponsoru, 28 resmi tedarikçisi ile sponsorlukta öne çıkan takımlar arasında…

 

Günlerce süren insanüstü mücadele ve kıyasıya rekabetin heyecanı ile milyonları ekrana kilitleyen, kendine has kültürü ile ilham veren uluslararası bisiklet yarışları izleyenler kadar kurumların, sponsorların ve sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile bisiklet sporunun marka değerini yükseklere çıkarıyor.  Tour de France gibi yarışlarda kent ve ülke markasının tanıtımına katkılarından dolayı büyük startın yapılacağı şehirler, organizasyona maddi katkı veriyor.

TUR 2024’e Değer Katan Kurumsal Destekçiler ve Sponsorlar

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ana sponsoru Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve “Powered by” konumlaması ile Türk Hava Yolları olacak. Co-sponsor MOSSO, bisiklet sektörünü temsilen TUR’a değer katacak. MOSSO, 23 Nisan’da Fethiye-Marmaris etabında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda TUR’un 59. Yılında 59 bisiklet hediyesi ile çocukların bisiklet hayallerini gerçekleştirecek. Shimano, nötral servis hizmeti ile büyük yarışa teknik destek verecek. Üst düzey rekabete sahne olacak organizasyona TRT, Lig Radyo ve Radyo D medya sponsorları olarak TUR’a güç verecek.

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun kurumsal destekçileri; T.C. İçişleri Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Valilikler, kolluk güçleri, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri organizasyonun üst düzey güvenlik önlemleriyle gerçekleşmesi için tüm teşkilatları ile imkanlarını seferber edecek. Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı “Güvenli Bisiklet” parkuru ile çocuklara bisiklet kullanımını öğretirken farkındalık değeri katacak.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bisiklet odaklı spor turizmi vizyonuna da destek oluyor. Tour of Türkiye, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın “Bisiklet Dostu Otel” politikası, uluslararası bisiklet kampları, bisiklet taşıma konusunda yapılan destekler, ülkemizin eşsiz doğasını ve tarihini bisiklet ile keşfetme olanağı sunan bisiklet rotalarını kapsayan cycling.goturkiye deneyimi ile dünyanın pek çok ülkesinde Türkiye’nin tanıtımı için eşsiz bir fırsat sunuyor.

 

Dünyaca ünlü yıldız bisikletçilerin üst düzey rekabeti ve heyecanı ile geçtiği illerde ve bölgelerde dev konvoyun ilham veren etkisi ile ülkemizde bisiklet sporunu ve kültürünü geliştirmeye destek olan “Bir Bisiklet Yarışından Fazlası” vizyonu ile düzenlenen 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’dan İstanbul’a göz kamaştıran parkurda Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini Eurosport ve TRT Spor ekranlarında dünyaya tanıtacak.

 

Tour of Türkiye, ayrıca resmi sosyal medya hesaplarından da takip edilebilecek. TUR’un resmi YouTube hesabından da yarış heyecanı canlı olarak izlenebilecek.

 

Lider Formaların Arkasındaki Güç: Spor Toto, MOSSO, Turkish Airlines…

 

Ege ve Akdeniz sahillerinden ilham alan, dünyada Türk rengi olarak nam salmış turkuaz, Spor Toto sponsorluğunda genel klasman lideri sporcu tarafından gururla taşınacak.

 

Yaşamı ve doğayı temsil eden yeşil, MOSSO Bisiklet sponsorluğunda 8 gün boyunca TUR’un en iyi sprinterlerinin zafer mücadelelerine eşlik edecek. Cesaret, tutku ve gücün simgesi kırmızı, Turkish Airlines sponsorluğu ile TUR boyunca tırmanış kapılarında en yüksek puanı alan sporcunun başarısını onurlandıracak. Türkiye Güzellikleri primi lideri sporcu Türk kültüründe “cennetin rengi” olarak geçen beyaz forma ile cennet ülke göndermesine Türkiye markası ile vurgu yapacak.

 

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 8 günde, 8 etapta, 1.188 kilometrelik yolun sonu, kürsünün lideri Turkuaz Forma’nın kazananı olacak…

 

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Dev Organizasyonu ile Türkiye’nin En Büyük Projelerinden Birisi…

 

Hem karadan hem de uçak ve helikopterlerle havadan çekimi yapılarak takip edilen, 8 gün boyunca 2 saatin üzerinde süreyle ulusal ve uluslararası kanallarda canlı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, her gün yaklaşık 2.000 kişinin bir etaptan diğerine hareket ettiği dev organizasyonu ile “Kıtalararası Bisiklet Turu” olarak konumlanıyor. Ulusal ve uluslararası prestijli kanallar aracılığıyla canlı ve banttan yayınlar ile dünya genelinde geniş bir erişim ağına ulaşan, bisiklet sporunun gelişmesine ve televizyon yayınları yoluyla Türkiye’nin turizm tanıtımına katkı sağlayan organizasyon, köklü geçmişi ile yükselen bir değer olmayı sürdürüyor.

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Destekçileri:

 

Kurumsal Destekçiler:

 

-T.C. Cumhurbaşkanlığı

-T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı

-T.C. İçişleri Bakanlığı

-T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

-TGA-Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı

-T.C. Sağlık Bakanlığı

-T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

-Etaplardaki Valilikler, Kolluk Güçleri, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri

 

Sponsorlar:  

-Spor Toto Teşkilat Başkanlığı

-Türk Hava Yolları

-Mosso Bisiklet

 

Medya Sponsorları: 

-TRT

-Lig Radyo

-Radyo D

 

Nötral Servis Hizmet Sponsoru

-Shimano Türkiye