DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

ABD’de sosyal medya platformlarına dava açıldı

ABD’de sosyal medya platformlarına dava açıldı
18.02.2024 10:25
13
A+
A-

Sosyal medya internette vazgeçilmez bir unsurumuz oldu ama bazen zararları da faydasından çok olmaktadır. ABD’nin şehirlerinden New York City’de büyük sosyal medya ağlarına dava açıldı. New York City sosyal medya platform tasarımlarının genç kullanıcıların ruh sağlığını istismar ettiğini ve ilgili sağlık programları ve hizmetlerinde şehre her yıl 100 milyon dolara mal olduğunu iddia ederek bazı sosyal medya ağına dava açtı.

New York City; TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat ve YouTube’a karşı açılan davada platformların gençler arasında depresyon ve intihar düşüncesi de dahil olmak üzere zihinsel sağlık sorunlarının artmasından sorumlu olduğunu söyledi. Davaya göre bu sorunlar, gençlere ruh sağlığı hizmetleri sağlayan şehirler, okul bölgeleri ve kamu hastane sistemleri üzerinde büyük bir yük oluşturuyor.

Dava, sosyal medya platformlarının yöneticilerinin; platformlarının genç kullanıcıları, özellikle de genç kızları, zihinsel sağlıklarına ve vücut imajlarına zarar veren zararlı içeriklere nasıl yönlendirebileceğine dair son kongre oturumları sırasında milletvekillerinden gelen zorlu sorularla karşılaşmasından kısa bir süre sonra geldi.

Giderek artan sayıda aile , ABD eyaletleri ve belediyelerinin yanı sıra sosyal medya şirketlerine de çocuklarının ruh sağlığı üzerindeki etkisi nedeniyle dava açtı . Ancak Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında New York Belediye Başkanı Eric Adams şunları söyledi: “NYC, bu büyüklükte ortak adımlar atan ve tıpkı genel cerrahın tütün ve sigara konusunda yaptığı gibi sosyal medyanın tehlikesini açık ve doğrudan dile getiren ilk büyük Amerikan şehridir.”

New York City, önleme eğitimi ve akıl sağlığı tedavisini finanse etmek için parasal tazminat ve adil yardım aradığını söyledi.

Şehir ayrıca sosyal medya şirketlerini nasıl sorumlu tutmayı, gençlere ve ailelere eğitim ve destek sağlamayı ve sosyal medyanın gençler üzerindeki uzun vadeli etkilerini incelemeyi planladığını vurgulayan bir sosyal medya eylem planı yayınladı.