DOLAR
32,3341
EURO
35,1806
ALTIN
2.244,90
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Akarcalıların zaferi

AK Parti’li Seferihisar Belediye Meclis Üyelerinin gündeme taşıdığı Akarca’nın mahalle olması konusuna eylül ayı gündeminde de yer verilmeyince Akarca sakinleri mecliste bir araya geldi.

Akarcalıların zaferi
05.09.2022 18:10
1.452
A+
A-

AK Parti’li Seferihisar Belediye Meclis Üyelerinin gündeme taşıdığı Akarca’nın mahalle olması konusuna eylül ayı gündeminde de yer verilmeyince Akarca sakinleri mecliste bir araya geldi. Taleplerini dile getirmek isteyen Akarcalılara AK Parti Grubu da destek verdi. Akarca’nın mahalle olması konusu yedi ay sonra başkanlıktan gelen önergeyle meclis gündeminde görüşüldü.

 

Şubat ayı Seferihisar Belediye Meclis Toplantısında AK Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından gündeme getirilen Akarca’nın mahalle olması konusunun mecliste görüşülmesi CHP’li Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile reddedilmişti. Seferihisar Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yayınlanan Eylül ayı gündeminde yer verilmeyen konu meclisin açılmasının ardından başkanlıktan gelen ek bir önergeyle meclis gündemine dahil edildi. Akarca’nın mahalle olması gündem maddesinde söz alan AK Parti Seferihisar Belediyesi Meclis Üyesi Ümit Cingöz, “Akarca’nın mahalle olmasına yönelik halkın bir talebi var. Halka rağmen siyaset olmaz. Bu anlamda ortak bir noktada buluşmuş olmamızdan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek isterim. Bu kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Akarca’nın mahalle olması konusundaki talepler noktası  kendilerinin de araştırma yaptığını dile getiren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Konu bundan sonra Kaymak ve Valilik üzerinden ilerleyecek. Biz meclis olarak konuyu görüşüp vatandaşın isteğinin önünü açmış olduk” diye konuştu.

 

Akarcalılar adına söz alan Akarca sakini Tuna Özakman, “Verilen bu kararla ilgili büyük mutluluk duyuyoruz. Belediye Başkanımıza ve tüm Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ederiz. Bir Akarca Mahalleli olmanın mutluluğu yaşıyoruz. Bu süreci başlatan, takip eden, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı