DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Almanya ekonomisi kötüye gidiyor!

Almanya ekonomisi kötüye gidiyor!
11.02.2024 10:44
32
A+
A-

Almanya’da son dönemde trenler iptal edildi. Uçuşlar durduruldu. Kızgın çiftçiler otoyolları kapattı.

Dünyanın dördüncü büyük ekonomisi bu yıla inişli çıkışlı bir başlangıç ​​yaptı. Lufthansa yer ekibinin Çarşamba günü yaptığı grev , tren sürücülerinin maaş anlaşmazlığı nedeniyle Ocak ayında işten ayrılması ve çiftçilerin sübvansiyonlarda planlanan kesintileri protesto etmek için yolları kapatmasının ardından son haftalarda seyahat kaosuna neden olan en son endüstriyel eylemdi.

İşçi çıkarlarına yönelik güçlü yasal korumalarla ünlü bir ülkede yaygın grevler, Almanya’yı saran rahatsızlığın derinliğine işaret ediyor .

Avrupa’nın en büyük ekonomisi, geçen yıl Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana ilk kez küçüldü. Ekonomik görünümü pek parlak değil. Uluslararası Para Fonu, Almanya’nın sadece %0,5’lik bir artışla 2024’te en yavaş büyüyen büyük ekonomi olacağını tahmin etmektedir.

Daha kötümser tahminciler, ekonominin uzun süredir devam eden yüksek enerji fiyatları, yüksek borçlanma maliyetleri ve yurt içinde ve yurt dışında Alman mallarına olan zayıf taleple boğuşması nedeniyle üretimde üst üste ikinci yılda da ciddi bir düşüş öngörüyor.

Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının yol açtığı enerji krizinin devam eden etkisi çarşamba günü vurgulandı.Resmi veriler Almanya’nın sanayi üretiminin Aralık ayında art arda yedinci ay boyunca düştüğünü, şimdiye kadarki en uzun düşüşünü gösterdiğini gösterdi.