DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Altınova Rıhtımı Uzatılıyor, Kıyı Şeridi Canlandırılıyor

Ayvalık Belediyesi, Altınova İskele Mevkisi rıhtımını uzatıp yenileyerek, vatandaşları daha modern ve daha kullanışlı bir sahil şeridine kavuşturuyor.

Altınova Rıhtımı Uzatılıyor, Kıyı Şeridi Canlandırılıyor
05.10.2022 16:30
256
A+
A-

Ayvalık Belediyesi, Altınova İskele Mevkisi rıhtımını uzatıp yenileyerek, vatandaşları daha modern ve daha kullanışlı bir sahil şeridine kavuşturuyor.

 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in göreve geldiğindeki projeleri arasında yer alan, Altınova kıyı şeridini uzatma projesi kapsamında mevcut rıhtıma dört yüz metrenin üzerinden bir alan daha eklenip 1 kilometrelik kesintisiz bir kıyı şeridi oluşturulacak.

 

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, deniz tarafında örülen perde duvarın ardından dolgusu yapılıp, kıyının atmosferine uygun olacak şekilde kayrak taşlarıyla döşenecek, ışıklandırması ve peyzaj çalışmaları ile yılsonuna kadar tamamlanmış olacak olan rıhtım, Altınova İskele Mevkisi kıyısının havası değiştirecek. Küçük balıkçılar için de tekne bağlama alanlarının planlandığı rıhtımda a’dan z’ye her şey düşünüldü.

 

Projenin Altınova’nın sosyal yaşamına çok önemli bir katkı sunacağını düşünen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Altınova rıhtımını uzatıp, kıyı şeridini canlandırma projemiz başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Gün batımının eşsiz manzarasına eşlik eden kıyı şeridinde, sosyal alanlar, yürüyüş alanları, dinlenme alanları gibi birçok detay da düşünüldü. Proje tamamlandığında, Kum Adası köprüsünün girişini başlangıç noktası aldığımızda, rıhtımın sonuna kadar kesintisiz bir kilometrelik yürüyüş alanı yaratılmış olacak. Sosyal alanlarıyla, yeşil alanlarıyla, peyzajıyla kısacası her anlamda vatandaşlarımızın beğenisini kazanıp, cazibe noktası bir yer haline gelecek. Sadece Altınova ve sahil bölgesindeki vatandaşlarımız değil bu rıhtımdan herkesin keyifle yararlanacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı