DOLAR
32,2228
EURO
34,7463
ALTIN
2.408,09
BIST
10.243,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
20°C

Amerikan destroyerine atılan Husi füzesi düşürüldü

Amerikan destroyerine atılan Husi füzesi düşürüldü
15.01.2024 17:32
34
A+
A-

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (Centcom), ABD savaş uçaklarının, Pazar günü Yemen’deki Husi militanlarının bulunduğu bölgelerden Kızıldeniz’in güneyinde görev yapan bir ABD destroyerine ateşlenen bir gemisavar seyir füzesini düşürdüğünü açıkladı.

Husi saldırısı, ABD ve Birleşik Krallık’ın Kızıldeniz’deki gemilere haftalarca süren saldırıların ardından Cuma günü başlattıkları karşı saldırıların ardından karşılık olarak yapılan ilk saldırı olma özelliğini taşıyor.

Füzenin Yemen’in liman kenti Hudeyde yakınlarında düşürüldüğünü bildiren Centcom’un açıklamasına göre, Yemen’deki Husi hedeflerine yönelik bir dizi Amerikan ve İngiliz hava saldırısının ardından Husiler’den gelen ilk karşı saldırı, ABD Ordusu tarafından savuşturuldu.

Centcom’dan yapılan açıklamada, “Yemen’deki İran destekli Husi militanlarının bulunduğu bölgelerden USS Laboon’a bir gemisavar seyir füzesi fırlatıldı. Ancak, herhangi bir yaralanma ya da hasar rapor edilmedi” denildi. (Haberin devamı ve daha fazla resim(logosuz resim) için hibya.com’a ulaşabilirsiniz. Telifsiz Kullanın!)

ETİKETLER: