DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Anne Estetiği ile vücudunuzu yenileyin

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof.

Anne Estetiği ile vücudunuzu yenileyin
08.09.2022 18:50
403
A+
A-

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mübin Hoşnuter, Anne Estetiği'nin özellikle hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlar için tasarlanmış, günümüzün en popüler kombine estetik cerrahi uygulamalarından birisi olduğunu söyledi. Prof. Hoşnuter, "Uygulama sayesinde anne doğumdan önceki hatlarına dönüş yaparak vücudunu yenileme şansı buluyor. Böylelikle Anne Estetiği yaptıran kadınların özgüvenleri yerine geliyor ve yaşam kalitesi yükseliyor" dedi.

 

Kadınlar, doğum sonrası dünyanın en güzel duygularından biri olan annelik hissini yaşarken diğer yandan da gebeliğin ardından vücudunda bıraktığı kalıcı izlerle mücadele ediyor. Annelerin, bebeklerini büyütüp emzirme sonrasında istedikleri vücut şekline geri dönmek için uyguladıkları diyet ve egzersiz denemelerinin çoğu zaman başarısız olması, onları Anne Estetiği'nin sunduğu bir dizi estetik uygulamaya yönlendiriyor.

 

Anne Estetiği'nin gebelik sonrası meydana gelen fiziksel değişiklikleri düzeltmek için kombine halinde uygulanan vücut şekillendirme işlemlerinden oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Mübin Hoşnuter, bu işlemlerin popülaritesinin diğer bir nedenin ise Anne Estetiği'nin her kadının ihtiyaçlarına ayrı ayrı olacak şekilde kişiye özel olarak planlandığını söyledi. Memeler ve karın bölgesinin, annelikle birlikte ilk etkilenen bölgelerden birisi olduğuna dikkat çeken Hoşnuter, "Anne Estetiği'nde genellikle meme ve karın uygulamaları ilk sıraya alınır. Gebelik ve emzirme döneminde memeler ile karında hacim büyümesi ve gözle görülür sarkma oluşabildiğinden, maalesef doğumdan sonra gebelik öncesi şekline geri dönemeyebilir. İşte bu noktada Anne Estetiği meme küçültme veya dikleştirme, karın germe ve liposuction gibi uygulamaları ilk etapta içerebilir" dedi.

 

Üç ana işlem var

Uygulamalar sırasında neler yapılabileceğini sırasıyla anlatan Dr. Hoşnuter, "Gebelikte yaşanan hormonal değişiklikler memelerin boyutunu, şeklini ve dolgunluğunu büyük değiştirebilir. Bebeği emzirme sonlandırıldıktan sonra, meme dokusunda meydana gelen kayıp ve sarkmalara karşı yapılacak estetik meme cerrahisi memenin şeklini ve boyutunu eski haline getirir. Annelere iki farklı uygulama yapılabiliyor. İlki, memelerin göğüs kafesinden daha yüksek bir noktaya taşımak için fazla derinin alındığı meme dikleştirme, diğeri ise meme implantları ile memenin şeklini geri kazandırabilen meme büyütme işlemidir. Karın bölgesi ise gebelik sırasında değişimin en belirgin meydana geldiği alandır. Aşırı kilo artışı ile birlikte karnın orta bölgesinde büyük bir stres oluşur ve cilt gerilir. Doğum sonrasında karın cildinde sarkıklık, kaslarda şekil bozukluğu ve çatlaklar olabilir. Bu durumda olmazsa olmaz bir çözümü olan karın germe, o bölgedeki fazla derinin alındığı ve kasların gerildiği cerrahi bir işlemdir. Sırt, kol, basen, boyun, karın gibi vücudun muhtelif bölgelerindeki diyete dirençli yağlar ise liposuction ile alınıyor. Gebelik boyunca kilo alındığında, yağ hücrelerinin boyutu ve hacmi artıyor. Böylece uygulanacak liposuction belirli bir bölgedeki yağ hücrelerinin sayısını azaltır. Uygulama, yeniden aşırı kilo alıp verme durumu söz konusu olmadığı sürece genellikle kalıcıdır" dedi.

 

Öneriler nelerdir?

Bu uygulamaların tek başına ya da birlikte yapılabilmesi için doğumdan sonra en az 6 ay geçmesi ve emzirmenin sonlandırılmış olması gerekmektedir. Anne Estetiği uygulaması sonrası ayakta tedavi yapılır yani hastanede değilde evde iyileşmeyi ifade eder. İyileşmeniz uygulamaların türüne göre bir veya iki ay kadar sürebilir. Anne Estetiği, uzmanlarca uygulanan tekniklerin bir bütünüdür. Bu nedenle deneyimli bir estetik cerrahı seçmelisiniz. Bu sayede sağlınızı ve güvenliğinizi riske atmamış olursunuz.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı