DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Atatürk filmi ve Şahsiyet II.Fasıl Dünya Prömiyeri Los Angeles'da Gerçekleşti!

GAİN’in ana sponsorlarından biri olduğu ‘Hollywood Türk Film ve Drama Günleri’ T.

Atatürk filmi ve Şahsiyet II.Fasıl Dünya Prömiyeri Los Angeles'da Gerçekleşti!
08.11.2023 15:50
83
A+
A-

GAİN’in ana sponsorlarından biri olduğu ‘Hollywood Türk Film ve Drama Günleri’ T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın destekleri ile  4-5 Kasım tarihlerinde  Los Angeles’da Sony Stüdyoları’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Organizasyonun ilk günü Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan “Atatürk” filminin dünya prömiyeriyle başladı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ithaf edilen açılış gecesine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum ve Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz yer aldı. 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu Hollywood Türk Film ve Drama Günleri’nin açılışında Türk sinemasının dünyada daha bilinir hale gelmesi amacıyla bu tür etkinliklerin Bakanlık açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anan Dr. Batuhan Mumcu, Atatürk filminin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tebrik etti.  

Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum ise konuşmasında önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını, ülkemizin marka değerini artıran ve Türkiye yüzyılı hedeflerimize ulaşılmasında en önemli alanlardan birisinin de kültür ve sanat olduğuna değindi.

 

Sinema Sektöründen Önemli İsimler, Hollywood Türk Film ve Drama Günleri’nde Boy Gösterdi

Engin Altan Düzyatan, Aras Bulut İynemli, Meryem Uzerli, Ebru Şahin, Fadik Atasoy gibi ünlü isimlerin yanı sıra “Traffic ve Savior gibi önemli projelerin yapımcısı Cindy Cowan, Meisner, Strasberg, Adler, Hagen, Çehov ve Stanislavsky tekniklerinde uzmanlaşmış oyuncu koçu, Edgemar Sanat Merkezi’nin kurucusu Michelle Danner,Hall of Fame fotoğraf sanatçısı Andrew Bernstein yer aldı.

Hollywood Türk Film ve Drama Günleri başkanı Barbaros Tapan, yoğun destek ve katılımdan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, “sinemanın evrensel diliyle Hollywood’da Türkiye’mizin eşsiz hikayelerini anlatıyoruz” dedi.

Organizasyonun ikinci gününde Dünya çapında ilgi gören, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Haluk Bilginer’e En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü getiren “Şahsiyet” II. Fasıl dünya prömiyeri gerçekleşti.

Prömiyerde konuşan GAİN Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kilimci, “Güçlü öyküsü ve köklü kadrosuyla başarısını Türkiye’den dünyaya duyuran Şahsiyet dizisinin ikinci sezon heyecanını bugün ilk kez burada paylaşıyor ve diziyi GAİN aracılığıyla izleyicilerle buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Benimsediğimiz vizyon çerçevesinde, Türk kültürünü ve sanatını dünyaya tanıtan Hollywood Türk Film ve Drama Günleri gibi nitelikli organizasyonların bir parçası olmak bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.

Sunuculuğunu Fadik Atasoy’un üstlendiği gecede Festival Direktörü Elif Zorlu Tapan ´Türk yapımlarını Hollywood`un kalbine taşımak, Los Angeles`da bulunan izleyicileri Türkiye’nin sanatsal ifadelerini keşfetmeye davet etmek,ülkemiz değerlerini global arenada yansıtmak bizim için büyük gurur. Bizleri her konuda destekleyen Bakanlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkürlerimizi sunarız’ dedi.

 

‘Vizyonun Sesi’ Paneli

Gösterimlerin yanı sıra katılımcılar ilgi çekici panelleri de dinleme fırsatı buldu. Panel, eğlence endüstrisinin perde arkasına benzersiz bir bakış sunarak, sektör profesyonelleri için değerli bilgiler sundu.

Panelin moderatörlüğünü iletişim ve gazetecilik dünyasının seçkin isimlerinden Dr. Naz Şenyuva gerçekleştirdi. Panelin değerli konukları arasında şu isimler yer alıyor:

 

• Helen Hoehne: Altın Küre Başkanı

• Andrew Bernstein: Onur Listesi Fotoğrafçısı

• Saner Ayar: Türk film yapımcısı

• Enes Yılmazer: İçerik Yaratıcısı

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı