DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Türkyılmaz: aynı hatalar yapılarak farklı sonuçlar beklenemez

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ikinci oturumunda Güzelyalı Revizyon Uygulama İmar Planı görüşülürken, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan planlarda mahkemenin iptal gerekçelerinin ortadan kaldırılmadığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Maalesef Büyükşehir’in bu planlarının yeniden iptal olması kaçınılmazdır.

Başkan Türkyılmaz: aynı hatalar yapılarak farklı sonuçlar beklenemez
21.09.2022 13:50
253
A+
A-

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ikinci oturumunda Güzelyalı Revizyon Uygulama İmar Planı görüşülürken, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan planlarda mahkemenin iptal gerekçelerinin ortadan kaldırılmadığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Maalesef Büyükşehir’in bu planlarının yeniden iptal olması kaçınılmazdır. Aynı hatalar yapılarak farklı sonuçlar beklenemez” dedi.

 

Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan ve onaylanan Güzelyalı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’nın ardından Büyükşehir Meclisi’nce hazırlanan 1/5000 ölçekli plan, meclis gündemine geldi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz konu hakkında, “Planları hazırlarken bizim amacımız, yeniden mağduriyet yaşanmaması ve mağdur sayısının artmamasıydı. İlgili kurum görüşleri ve yasalar ne gerektiriyor ise onlar yapıldı. Daha önce 5 kez mahkeme tarafından iptal edilen Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan planlarda yine aynı hatalar yapılmıştır. Başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere olumsuz kurum görüşleri dikkate alınmamıştır” açıklamasında bulundu.

 

Askı itirazlarının değerlendirilmediğine dikkati çeken Türkyılmaz, “Ruhsat sorununun çözülebilmesi için kanun ve yönetmelikler çerçevesinde ilgili kurumların görüşlerine uyularak plan çalışmasının yapılması gerekiyordu. Mahkeme iptal gerekçeleri de ortadan kaldırılmamıştır. Geçmişte imara açılan yerlerle ilgili yasal bir dayanak oluşturulmamış ve kesin bir çözüm getirilmemiştir. Maalesef Büyükşehir’in bu planlarının yeniden iptal olması kaçınılmazdır” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı