DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bayrampaşa’dan Çanakkale’ye kültür gezileri başladı

Bayrampaşa Belediyesi, toplam 4 ili kapsayan şehir dışı kültür gezilerini yeniden başlattı.

Bayrampaşa’dan Çanakkale’ye kültür gezileri başladı
21.09.2022 23:50
273
A+
A-

Bayrampaşa Belediyesi, toplam 4 ili kapsayan şehir dışı kültür gezilerini yeniden başlattı. Çanakkale ile başlayan gezilerin Bursa, Bilecik ve Edirne ile devam ettirilmesi planlanıyor. Çanakkale gezisine katılan vatandaşları karanfiller vererek uğurlayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Yeniden başlattığımız şehir dışı kültür gezilerimiz ile vatandaşlarımızı kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan ve eşsiz eserlere ev sahipliği yapan şehirlerimizde keyifli bir yolculuğa çıkarıyoruz” dedi.

 

Bayrampaşa Belediyesi, İstanbul içi kültür gezilerinin ardından şimdi de vatandaşları Çanakkale, Bursa, Bilecik ve Edirne’yi kapsayan keyifli bir kültür yolculuğuna çıkarıyor… Çanakkale ile başlayan gezilerin 6 Ekim’den sonra diğer iller ile devam ettirilmesi planlanıyor. Geziye katılmak isteyen vatandaşların belediyenin resmi web sayfasından online başvuruda bulunması gerekiyor.

 

Çanakkale gezisi kapsamında, alanında uzman rehberler eşliğinde Çanakkale Şehitliği, Şehitler Abidesi, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Kilitbahir Kalesi, Conkbayırı, Yahya Çavuş Abidesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği ve Kanlısırt Kitabesi ziyaret edilebilecek.

 

Geziye katılan vatandaşlara belediye tarafından çeşitli ikramlar yapılıyor ve öğle yemeği veriliyor.

 

Çanakkale gezisine katılan vatandaşları karanfiller vererek uğurlayan Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Yeniden başlattığımız şehir dışı kültür gezilerimiz ile vatandaşlarımızı kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan ve eşsiz eserlere ev sahipliği yapan şehirlerimizde keyifli bir yolculuğa çıkarıyoruz. Bayrampaşalı hemşehrilerimizin de Çanakkale, Bursa, Bilecik ve Edirne’deki tarihi mekânları ve savaşlara tanıklık eden yerleri görmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı