DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Beyoğlu Kültür Yolu'nda Ünlü İsimlerden Aşık Veysel Sürprizi

T.

Beyoğlu Kültür Yolu'nda Ünlü İsimlerden Aşık Veysel Sürprizi
05.10.2023 17:30
120
A+
A-

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin çıkış noktası olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 30 Eylül tarihinde birbirinden özel etkinliklerle başladı. Bu özel etkinliklerden biri de Türk Halk Ozanı ve şair Aşık Veysel’in eserlerinin Oktay Kaynarca, Murat Dalkılıç, Kubat ve Yavuz Bingöl tarafından senfoni orkestrası eşliğinde seslendirileceği konser. 

Anadolu’nun en önemli ozanlarından olan Aşık Veysel, ünlü sanatçı Yavuz Bingöl tarafından projesi oluşturulan “Aşık Veysel Senfoni ile Buluşuyor” konseri ile sahneye taşınıyor. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen, 5. Halk Müzikleri Festivali içinde yer alan konserde Oktay Kaynarca, Murat Dalkılıç, Kubat ve Yavuz Bingöl solist olarak yer alacak, ünlü isimlere eşlik edecek serfoni orkestrasını Şef Eray İnal yönetecek. “Aşık Veysel Senfoni ile Buluşuyor” konseri 13 Ekim Cuma günü saat 20.00’de AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilecek. Konserde ünlü ozan Aşık Veysel’in klasikleşmiş eserleri yorumlanacak. “Aşık Veysel Senfoni ile Buluşuyor” konseri, 2023 yılının UNESCO tarafından “Aşık Veysel Yılı” olarak ilan edilmesi nedeniyle sanatçı Yavuz Bingöl’ün yıl boyunca tüm Türkiye’de “Veysel’siz 50 Yıl” konserlerinin devamı niteliğinde olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı